„Aş închide și aş asculta de oamenii de ştiinţă”. Dorința lui Biden

Preşedintele Donald Trump a insistat încă de pe la începutul pandemiei ca şcolile, bisericile şi companiile să se redeschidă. Intenția fiind aceea ca economia să capete iar avânt.

Iată că acum, candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, a declarat că ar fi de acord să închidă din nou ţara. Dacă oamenii de ştiinţă ar recomanda acest lucru pentru a combate criza coronavirusului. „Aş închide și aş asculta de oamenii de ştiinţă”, a declarat Biden într-un interviu pentru ABC News. Biden a punctat că această măsură a fost „greşeala fatală” a administraţiei Trump în lupta împotriva coronavirusului, care a infectat 5,6 milioane de americani şi a ucis peste 175.000 de oameni.

Prioritatea dacă va fi ales

„Voi fi pregătit să fac tot ce trebuie pentru a salva vieţi, deoarece nu putem face ca ţara să se mişte, până nu vom controla virusul”, a mai precizat Joe Biden. Tot în cadrul interviului menționat, candidatul democrat a evidențiat că problema coronavirusului va fi prioritatea sa dacă va fi ales: „În calitate de preşedinte, primul pas pe care îl voi face va fi controlul asupra virusului care a stricat atâtea vieţi”.

Oricum Biden a promis zilele trecute o strategie naţională în Statele Unite din “prima zi de mandat” pentru a combate pandemia de coronavirus. “Dacă voi deveni preşedintele vostru, din prima zi vom implementa strategia naţională pe care o expun încă din martie”, a promis fostul vicepreşedinte la tribuna convenţiei democrate americane.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole