Așa arată acum pasajul Doamna Ghica. „Mai mult de jumătate din lungimea proiectului este finalizată”

Publicat: 28 sept. 2020, 21:48, de Ziarul Puterea, în Orașul meu , ? cititori
Așa arată acum pasajul Doamna Ghica. „Mai mult de jumătate din lungimea proiectului este finalizată”
Pasaj Doamna Ghica

Trustul de Cladiri Metropolitane din primăria Capitalei a făcut publice noi imagini cu derularea lucrărilor la viitorul pasaj Doamna Ghica.

Conform oficialilor Trustului de Cladiri Metropolitane a fost fluidizat, parțial, traficul din zona șantierului. „Mai mult de jumătate din lungimea proiectului este deja finalizată (până la ultimul strat de asfalt – uzură, care se va turna unitar la finalizarea lucrărilor) și redată circulației auto și pietonale cu drumul, trotuarele și parcările aferente”, menționează aceștia.

Sistematizarea drumului este realizată la 4 benzi (două benzi pe sens), de la km 0+000 – 0+330 (începere rampa 1) și continuă cu două benzi până la Șoseaua Colentina, „acest aspect ducând deja la o îmbunatățire considerabilă a traficului, vizibilă încă de la data devierii circulației pe noul drum creat”.

Conform Trustului de Cladiri Metropolitane, „în urma lucrărilor la pasaj, au fost realizate structurile din beton ale podului în proporție de 95%, cu structura rampei 2 la 90%, pilelor 1 și 2 la 100% și a culeelor 1 și 2 la 100%. Rampa 1 este deja finalizată și are toate instalațiile funcționale, astăzi finalizându-se lucrările de asfalt”.

De asemenea, parcările din zonele Lăptari Tei și vis-a-vis de Strada Constanța sunt date deja în folosință, înainte de finalizarea lucrărilor.