Asociația Samurai Civic România și-a lansat site-ul oficial

Asociația Samurai Civic România a pornit de la formarea în anul 2018 a unui grup de pasionați ai automobilismului, din toată țara, care comunicau preponderent în mediul on-line. La scurt timp, câțiva dintre membrii acestui grup au decis să constituie ONG-ul Samurai Civic Romania (www.samurairomania.ro).

Fondator și Președinte al acestei Asociații este Marian Știrbu, fost cadru militar cu numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan, care și-a propus ca prin acest demers să vină în sprijinul unor medii sociale care întâmpină greutăți.

Principalele proiecte al Asociației vizează creșterea accesului la educație și sănătate pentru copiii și tinerii proveniți din familii defavorizate și integrarea în comunitate a unor grupuri sociale care se confruntă cu diverse probleme: abandonul școlar, lipsa educației sociale, civice și culturale a persoanelor cu acces limitat la surse de informații, sărăcia devenită un stil de viață, resemnarea în fața inegalităților de șansă și a condițiilor improprii de trai, situația copiilor din centrele de plasament, care ajunși la vârsta majoratului trebuie să găsească soluții pentru a începe viața pe cont propriu.

Cu ocazia lansării siteului oficial, președintele Asociației Samurai Civic România, Marian Știrbu a oferit în exclusivitate ziarului Puterea.ro, amănunte legate de scopul și motivația ONG-ului pe care l-a fondat.

De ce Samurai?

Pornim de la cuvântul care ne caracterizează cel mai bine, “samurai”, cuvânt provenit de la verbul japonez “saburau” care înseamnă “a servi”.
Cu puterea acestui verb ne identificăm în demersurile noastre.

De ce Civic?

Deoarece ori de câte ori va fi nevoie să acționăm, vom acționa, solidar, pentru toți cei care au nevoie de ajutorul nostru. Edmund Burke spunea: „Pentru ca răul sa triumfe e suficient ca oamenii buni să nu facă nimic.” Este timpul să fim solidari, iar dacă aveți aceleași dorințe, vă așteptăm alături de noi.

De ce România?

Este important să ştim că trăim într-o ţară plină de valori, bogăţie, mister, istorie şi tradiţie, într-o ţară care merită explorată. Pentru că fiecare loc are legenda lui, ne dorim să descoperim împreuna toate locurile uitate, nepromovate şi să împărtăşim emoţii și bucurii. Vrem să redescoperim ţara noastră, să o cunoaştem și mai ales să o promovăm în afara granițelor, la adevărata ei valoare şi frumuseţe.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole