AstraZeneca a decis să încerce combinarea vaccinul său anti-COVID-19 cu cel rusesc, Sputnik V

AstraZeneca a decis să combine vaccinul său anti-Covid-19 cu cel rusesc, Sputnik V, și a anunțat că va demara teste clinice în încercarea de a spori eficacitatea vaccinului produs de către compania britanică.

Dezvoltatorii vaccinului Sputnik V sugeraseră în urmă cu câteva săptămâni că AstraZeneca ar trebui să-şi combine vaccinul propriu cu cel rusesc, pentru sporirea eficienței sale.

„Dacă vor relua testele clinice, le sugerăm să încerce un tratament care să combine vaccinul AstraZeneca cu Sputnik, pentru a-i spori eficienţa. Combinarea vaccinurilor s-ar putea dovedi utilă pentru revaccinări”, declarau, în noiembrie dezvoltatorii vaccinului rusesc într-o postare publicată pe Twitter.

Conform Digi24.ro, testele clinice legate de combinarea celor două vaccinuri vor fi inițiate până la finele acestui an, potrivit șefului fondului suveran din Rusia care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V.

AstraZeneca a precizat într-un comunicat că ia în considerare posibilitatea combinării vaccinurilor și ca va inția în curând discuți cu institutul rus Gamaleia, care a dezvoltat Sputnik V, pentru a vedea dacă cele două vaccinuri pot fi combinate cu succes.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca împreună cu universitatea OXford are o eficacitate de 70,4%. Rusia a spus că Sputnik V este, la rândul său, eficient în proporție de peste 90%, o valoare similară cu cea a vaccinurilor rivale de la Pfizer sau Moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...