Atac armat într-un tren din Germania. Cel puțin 2 persoane au decedat

Cel puţin două persoane au fost ucise şi mai multe rănite într-un atac cu cuţitul comis într-un tren regional din nordul Germaniei.

Potrivit informaţiilor publicației BILD, autorul atacului ar fi un sirian, iar potrivit unei purtătoare de cuvânt a Ministerului de Interne, ar avea între 25 şi 40 de ani. El avea asupra sa un permis de şedere temporară, dar certificatul era plin de sânge şi nu au putut fi distinse datele.

spital. În momentul arestării, agresorul avea răni la mâini pe care şi le-ar fi provocat singur. 

Martorii au povestit că în tren au fost scene de panică.

Atacul a avut loc miercuri după-amiază într-un tren regional care circula între Hamburg şi Kiel (landul Schleswig-Holstein), a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Flensburg.

Presupusul făptaş a fost arestat în gara Brokstedt, unde trenul regional a fost oprit.

Un dispozitiv mare de vehicule de poliţie şi ambulanţe a fost desfăşurat în jurul gării, potrivit unor fotografii publicate de cotidianul Bild. Deutsche Bahn a anunţat că trenurile vor fi anulate pe liniile principale.

Motivul atacului nu a fost încă stabilit. 

Autorităţile germane sunt vigilente în ultimii ani în legătură cu ameninţarea jihadistă, în special după ce un atac cu camion, revendicat de gruparea Stat Islamic, a ucis 12 persoane la Berlin în decembrie 2016. Acel atac jihadist a fost cel mai sângeros comis vreodată pe teritoriul german.

Pe de altă parte, o altă ameninţare la adresa Germaniei vine din partea extremei drepte, după mai multe atacuri mortale comise în ultimii ani asupra unor centre comunitare sau religioase.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole