Atac cibernetic asupra unui trust de presă din Germania

Publicațiile trustului german de presă Funke au fost victima unui atac cibernetic masiv, iar abonații au primit ediții ale ziarelor tipărite de urgență și au putut viziona online gratuit știrile.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că infractorii au „criptat datele din sistemele IT ale trustului de presă Funke”, adăugând că mai multe sisteme nu erau încă operaţionale la nivel naţional.

Nu se cunosc informaţii suplimentare referitoare la circumstanţele în care s-a produs atacul cibernetic de marţi. Specialişti din cadrul Biroului naţional de Investigaţii Criminale anchetează cazul în colaborare cu un grup operativ din cadrul poliţiei Essen.

Ziare precum Berliner Morgenpost sau Hamburger Abendblatt, care aparţin grupului media Funke, au fost nevoite să vândă miercuri aşa numite numere de urgenţă, oferind în acelaşi timp acces gratuit la conţinutul online.

Trustul de presă Funke a mobilizat totodată un grup operativ format din experţi IT şi criminalişti ”care conduc în prezent o investigaţie amănunţită a incidentului”, potrivit companiei.

Ca răspuns imediat la atacul cibernetic, toate sistemele IT ale companiei au fost închise marţi într-o manieră controlată.

„Lucrăm cu cea mai mare viteză pentru a rezolva perturbarea IT pe cât de rapid posibil”, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole