Atac cu dronă asupra unei baze militare din Tiraspol

Publicat: 17 mart. 2024, 19:40, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Atac cu dronă asupra unei baze militare din Tiraspol
Atac cu drona asupra unei baze militare din Tiraspol

O dronă kamikaze a lovit o unitate militară de la Tiraspol provocând un incendiu de proporții. Imagini de la fața locului s-au răspândit pe rețelele sociale.

O dronă kamikaze a lovit o unitate militară de la Tiraspol, imaginile cu incendiul provocat fiind difuzate pe canalele de Telegram. Oficialii transnistreni au anunțat că nu au fost înregistrate victime.

Atac cu dronă kamikaze asupra unei baze militare din Tiraspol

„Astăzi, un incendiu a avut loc pe teritoriul uneia dintre unitățile militare din Tiraspol, care a apărut ca urmare a unei explozii. S-a stabilit ulterior că explozia a avut loc ca urmare a unui atac cu o dronă Kamikaze. A fost deschis un dosar penal”, conform presei din regiunea transnistreană, relatează unimedia.md.

Pe rețelele de socializare au apărut și zvonuri care spuneau că ar fi fost distrus și un elicopter militar, în timpul atacului asupra bazei militare din Tiraspol.

Cu toate acestea, autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac.

„Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă de a provoca frică și panică în regiune. Tehnica militară din imagini nu funcționează de câțiva ani. Autoritățile de la Chișinău, aflate în contact cu partea ucraineană, nu confirmă vreun atac asupra regiunii transnistrene”, potrivit unui comunicat de presă.