Atac cu rachete ucrainene la Sevastopol. Trei morți și 100 de răniți VIDEO

Publicat: 23 iun. 2024, 21:17, de Corina Oprea, în Internațional , ? cititori
Atac cu rachete ucrainene la Sevastopol. Trei morți și 100 de răniți VIDEO
Atac cu rachete ucrainene la Sevastopol. Trei morți și 100 de răniți VIDEO

Atac puternic al ucrainenilor, în urma căruia 3 persoane au decedat și alte 100 sunt grav rănite. Mai multe rachete au fost lansate și au făcut ravagii în orașul Sevastopol, din Crimeea. Printre persoanele găsite fără suflare se numără și un copil de doar doi ani, conform presei rusești.

Atac sângeros la Sevastopol

În data de 23 iunie, forțele armate ucrainene au lansat un atac cu rachete asupra orașului Sevastopol, situat în Crimeea, provocând o tragedie. Agențiile de presă ruse au raportat că, în urma acestui atac, aproape 100 de persoane au fost rănite și trei au murit, printre victime numărându-se și un copil de doi ani.

Sevastopol, un oraș portuar strategic, este frecvent ținta atacurilor ucrainene, având în vedere că găzduiește cartierul general al flotei ruse din Marea Neagră. Potrivit agenției TASS, trei civili, inclusiv un copil mic, au fost uciși în atacul de duminică, iar alte 100 de persoane au suferit răni. Forțele de apărare aeriană rusești au anunțat că au doborât cinci rachete, dar fragmentele acestora au căzut pe țărm, cauzând daune.

Ministerul rus al Apărării a declarat că Ucraina a folosit rachete ATACMS echipate cu focoase de tip cluster pentru a lovi infrastructura civilă. Cele mai afectate zone au fost Ucikuivka și Liubimovka, conform guvernatorului regiunii, numit de Moscova, care a descris situația din Ucikuivka drept dificilă. Toate echipele medicale de urgență disponibile au fost mobilizate pentru a acorda ajutor.

Oamenii aflați pe plajă și în zonele adiacente au fost printre cei răniți, a relatat TASS. De asemenea, un incendiu a izbucnit într-o pădure din apropierea pensiunii Lazur, acoperind o suprafață de 150 de metri pătrați, din cauza căderii fragmentelor de rachete doborâte de apărarea aeriană rusă. Echipele de pompieri s-au deplasat rapid la fața locului pentru a stinge incendiul.

În plus, un incendiu a afectat și o clădire rezidențială ca urmare a aceluiași atac. Traficul pe podul Crimeii a fost suspendat, provocând formarea unor cozi de 592 de vehicule la intrările dinspre Taman și Kerci.