Atacurile Rusiei din Ucraina au lăsat Moldova fără curent

Cele peste 100 de rachete trase de ruși asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au afectat și Republica Moldova. Multe regiuni din Moldova au rămas fără electricitate în timpul atacului masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe 15 noiembrie în jurul orei 16:40, ora locală.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova , Andrii Spinu, a spus că țara a rămas fără energie electrică provenită din România din cauza bombardării de către Rusia a infrastructurii energetice a Ucrainei.

Potrivit ministrului, una dintre liniile de transport, care furnizează energie electrică din România către Moldova, a fost deconectată automat din cauza bombardării.

„Subliniez că liniile nu sunt deteriorate, ci au fost deconectate automat, pentru siguranță. Moldelectrica (operatorul rețelei electrice din Moldova – n.red.) lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică”, a adăugat acesta.

După cum a raportat Ukrinform, în timpul atacului anterior cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii critice din 31 octombrie, fragmente ale uneia dintre rachete au căzut pe teritoriul Moldovei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...