Atacurile Rusiei din Ucraina au lăsat Moldova fără curent

Publicat: 15 nov. 2022, 20:26, de Florentin Lucaniuc, în News , ? cititori
Atacurile Rusiei din Ucraina au lăsat Moldova fără curent

Cele peste 100 de rachete trase de ruși asupra infrastructurii energetice a Ucrainei au afectat și Republica Moldova. Multe regiuni din Moldova au rămas fără electricitate în timpul atacului masiv cu rachete rusești asupra Ucrainei. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă pe 15 noiembrie în jurul orei 16:40, ora locală.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova , Andrii Spinu, a spus că țara a rămas fără energie electrică provenită din România din cauza bombardării de către Rusia a infrastructurii energetice a Ucrainei.

Potrivit ministrului, una dintre liniile de transport, care furnizează energie electrică din România către Moldova, a fost deconectată automat din cauza bombardării.

„Subliniez că liniile nu sunt deteriorate, ci au fost deconectate automat, pentru siguranță. Moldelectrica (operatorul rețelei electrice din Moldova – n.red.) lucrează la restabilirea alimentării cu energie electrică”, a adăugat acesta.

După cum a raportat Ukrinform, în timpul atacului anterior cu rachete al Rusiei asupra infrastructurii critice din 31 octombrie, fragmente ale uneia dintre rachete au căzut pe teritoriul Moldovei.