Atentat cu mașină capcană împotriva unui lider ucrainean ce colabora cu rușii

Șeful administrației unei localități din estul Ucrainei a murit, după ce în mașină i-a fost montat un dispozitiv care a aruncat-o în aer. Bărbatul, de origine ucraineană, era un colaborator al forțelor de ocupație ruse și fusese recent numit la conducerea localității.

Conform agenției ruse TASS, incidentul a avut loc în Velyky Burluk, regiunea Harkîv: mașina colaboratorului Evgheni Ianukovici, care a trecut de partea ocupanților ruși și a fost numit șef al administrației locale, a fost aruncată în aer.

Conform TASS, bărbatul a murit pe loc.

Informații despre incident au fost raportate și de președintele Administrației Militare Regionale din Odesa, Serghei Bratchuk.

„În Bolshoi Burluk, în regiunea Harkîv, gauleiterul local Evhen Iunakov a sărit în aer cu mașina, în apropierea administrației locale”, a transmis Bratchuk.

Nu este primul incident de acest fel: pe 22 iunie, șeful serviciilor de informații ucrainene, Kirill Budanov, a confirmat că mașina fostului deputat și colaborator Alexei Kovalev a fost aruncată în aer, în regiunea Kherson.

Pe 24 iunie, tot în Kherson, mașina unuia dintre colaboratorii locali, Dmitri Savluchenko, a explodat iar acesta a murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...