Incredibil! CFR călători oferă vagoane de dormit cu… ploșnițe!

Deputatul Ovidiu Victor Ganț, de la Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), a mers de la București Nord la Timișoara Nord cu un tren al SNTFC CFR Călători, la vagon de dormit, și s-a trezit ciupit de ploșnițe. Cazul său nu e unic.

Călătoria cu trenul este o aventură în România, nu doar fiindcă durează enorm de mult, ci și pentru faptul că poți fi ciupit de insecte. Și nu orice fel de insecte, ci ploșnițe. A pățit-o în vagonul de dormit al CFR Călători deputatul Ovidiu Victor Ganț, de la FDRG, călătorind de la București la Timișoara. Câțiva pasageri care au călătorit de la București la Baia Mare au reclamat aceeași problemă. De asemenea, pe forumuri, feroviarii înșiși se plângă că nu se face dezinsecția corectă a vagoanelor și că s-au trezit mușcați de ploșnițe. „Bună dimineața. Vag bc (cușetă – n.r.) seria 4031-008-0 cu ploșnițe în dotare… Aviz colegilor care vor mai pleca cu acest vagon!!”;”Anunță operatorul și fă raport de eveniment în care să treci și numărul de înregistrare!”;”Mulțumim, dar rămânem cu scrisul”. Cam așa arată discuțiile dintre ceferiști, semn că nimeni din conducerea SNTFC CFR Călători nu este interesat de situație.

Insecte extrem de periculoase, pentru că pot fi luate și duse acasă, unde, fără să știi, își fac culcuș în orice o mobilier de lemn, ploșnițele se înmulțesc urgent, așa că se scăpă greu de ele. E nevoie de timp, nervi și bani, pentru insecticide foarte puternice.

Faptul că te poți pricopsi cu ploșnițe din tren, de la vagonul de dormit, unde prețul călătoriei nu e de neglijat – se plătește preț de clasa I plus suplimentul de pat 100 de lei – spune ceva nu tocmai plăcut despre transportul feroviar din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole