Atenție! Se dă startul la admiterea în școlile de poliție!

Publicat: 17 mart. 2023, 19:00, de Teodora Dinu, în SOCIAL , ? cititori
Atenție! Se dă startul la admiterea în școlile de poliție!

Începând cu luna aprilie a.c., va demara admiterea în școlile de poliție, practic în toate școlile MAI de agenți și subofițeri/maiștri militari.Timpul va fi scurt. Dacă nu te-ai pregătit până acum, singura ta soluție este să te apuci intensiv de studiu.

Pentru a fi la curent cu admiterea în școlile de poliție, poți face un cont pe admiterepolitie.ro. Aici, poți să rezolvi teste cu grile explicate din: Limba Romana(DOOM-3), Limba Engleză, Limba Franceză, Educație Civică, Raționament Logic și Legislația MAI!

Surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au confirmat faptul ca Guvernul va modifica, în scurt timp, ,,HG nr. 632/2022 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2022-2023”

Vor fi scoase la concurs, în total, tot 2.880 de locuri, ca la ultima sesiune, dintre care: 1.640 la Poliție; 240 la Poliție de Frontieră; 700 la Jandarmi; 300 la Pompieri/Protecție civilă.

Ce probe sunt la admiterea în școlile de poliție?

Probele de concurs pentru admiterea în unitățile de învățământ sunt cea de evaluare a cunoștințelor și de evaluare a performanței fizice. Acestea sunt evaluate cu note de la 1 la 10, în cazul probei de evaluare a cunoștințelor, și  respectiv de la 5 la 10 și „Nepromovat”, în cazul probei de evaluare a performanței fizice. Nota de promovare a fiecărei probe este minimum 5.

Proba de evaluare a cunoștințelor, care constă într-un test grilă, pentru 90% din nota maximă și cuprinde:

  • Subiecte din disciplinele: limba română – 40% și limbă străină – 15%;
  • Subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului – 20%;
  • Subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic – 15%.

La punctajul obținut la proba de evaluare a cunoștințelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.

Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la probele de evaluare a cunoștințelor și cea fizică.

Candidații pot opta pentru limba engleză sau limba franceză.

Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se vor publica pe site-ul unității de învățământ organizatoare.

Citeste și: Câte femei au gradul de general în instituțiile de forță din România?