Atenționare de trafic! Ninsoare, vânt și polei în zona de sud a țării

Publicat: 09 ian. 2021, 22:30, de Aurel Drăgan, în ESENȚIAL , ? cititori
Atenționare de trafic! Ninsoare, vânt și polei în zona de sud a țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare pentru intervalul, 09 ianuarie, ora 23:00 – 12.ianuarie, ora 06:00, ce vizează precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului şi depuneri de polei, în special în zona de sud a ţării.

CNAIR face un apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele vizate, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

„Recomandăm limitarea circulaţiei autovehiculelor cu masa maximă total autorizată mai mare de 7,5 t, pentru evitarea producerii de blocaje în trafic din cauza fenomenelor meteorologice. Precizăm că toate direcţiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate şi vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfăşoare în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul CNAIR.