Atletism/Covid: Legendarul Alberto Juantorena, internat în stare gravă

Fostul atlet Alberto Juantorena, dublu campion olimpic, figură legendară a sportului cubanez, este internat în stare gravă la Institutul de Medicină Tropicală Pedro Kouri din Havana, cu simptome de bronhopneumonie şi decompensare cardiovasculară, a anunţat presa locală, citată de EFE.

Un tweet al preşedintelui cubanez, Miguel Diaz-Canel, s-a referit la starea fostului sportiv: „Astăzi, el şi medicii luptă pentru viaţa lui, iar Cuba speră că ei vor reuşi. Sănătate, campionule.”

Juantorena, în vârstă de 71 de ani, tratat de o echipă multidisciplinară, „are antecedente de Covid-19 după ce a fost în străinătate, din care au derivat complicaţii constând în bronhopneumonie şi decompensare cardiovasculară”.

„Calul”, aşa cum a fost supranumit Juantorena datorită stilului său puternic şi elegant în plin efort, este singurul sportiv din istorie care a fost campion olimpic la 400 şi 800 de metri, el reuşind această performanţă la Jocurile de la Montreal din 1976.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...