Audieri hibrid pentru ambasadorii României! Validări pe bandă rulantă

Publicat: 26 mart. 2024, 16:10, de Filon Stan, în POLITICĂ , ? cititori
Audieri hibrid pentru ambasadorii României! Validări pe bandă rulantă
Audieri hibrid pentru ambasadorii Romaniei. Foto: Titus Corlățean

Marți, 26 martie 2024 au avut loc audierile candidaților propuși pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.

Marți au avut loc audieri hibrid pentru ambasadorii României! Comisiile reunite pentru politică externă și respectiv pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Senat și Camera Deputaților au audiat candidații propuși de Ministerul Afacerilor Externe pentru posturile de ambasadori ai României în străinătate.

Audieri pentru ambasadorii României

Ședința de audieri a fost condusă de Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă din Senat și de Rozália Biró, președintele Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților.

Persoanele audiate au fost: Daniela Grigore Gîtman nominalizată pentru Republica Portugheză, Daniela Mihaela Cămărășan nominalizată pentru Republica Croația, Sebastian Mitrache nominalizat pentru Regatul Arabiei Saudite și a Ovidiu Raețchi nominalizat pentru Japonia.

Comisiile de specialitate din Parlament au acordat pe bandă rulantă avizul favorabil pentru cei patru ambasadori propuși.

Mai trebuie precizat și faptul că audierile s-au desfășurat în cadrul unei proceduri mixte, în format fizic, la sediul Senatului și, respectiv, virtual.