AUR anunță proteste în toată țara. Când vor avea loc și care este motivul acestora

Nemulțumiți de noile restricții impuse de guvernanți, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor anunță declanșarea unor proteste în toate județele României și în Capitală.

Printr-un comunicat de presă transmis luni, reprezentanții grupării politice susțin că vor declanșa proteste în fața prefecturilor din toată țara și în Piața Universității din București luni, de la ora 17. Acestea sunt orientate „împotriva măsurilor ilegale prin care Guvernul Cîțu încalcă drepturile și libertăților fundamentale ale românilor”.

„La Universitate (București) și în fața prefecturilor de la 17:00. Acum sunt în ședința Biroului Permanent al Camerei și, împotriva regulamentului, ni s-a luat dreptul la cuvânt (inițiativă USR). Nu avem altă soluție: alături de români, în stradă!”, a postat luni după – amiază și George Simion, liderul AUR.

În documentul de presă, gruparea politică denunță „climatul de psihoză generalizată prin care Guvernul Cîțu – Barna – Hunor îl perpetuează în România; încălcarea constantă a drepturilor și libertăților cetățenești săvârșită cu complicitatea întregii clase politice; măsurile dictatoriale care proiectează pedeapsa colectivă asupra tuturor românilor, considerați infractori; lipsa cu desăvârșire a unor politici publice coerente cu măsuri profilactice anti-COVID 19”.

În plus, sunt invocate problemele economice cu care se confruntă agenții economici, sugrumarea agenților economici și dezastrul la care a ajuns mediul de afaceri, dubla măsură abordată în aplicarea sancțiunilor dar și „tirania mediatică prin care se promovează vaccinuri experimentale cu complicitatea presei”.

Există și un număr de trei revendicări adresate Guvernului, și anume ridicarea de urgență a tuturor restricțiilor „ilegale, incoerente și iraționale impuse sub pretextul crizei sanitare”. Este vizată inclusiv ridicarea de urgență a impunerii purtării măștilor în spații închise sau deschise.

A doua solicitare vizează explicații publice cu privire la fundamentarea științifică a impunerii restricțiilor iar cea de-a treia se referă la demisia premierului Florin Cîțu și a șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Alianța pentru Unirea Românilor a fost legitimată politic prin vot democratic de o parte semnificativă a poporului român și va folosi toate instrumentele legale de care dispune, instituționale și civice, pentru a reprezenta interesele tuturor românilor”, susțin semnatarii comunicatului de presă.

Mai multe proteste împotriva noilor restricții au avut loc în toată țara, în noaptea de duminică spre luni. Doar în Capitală au fost amendate câteva zeci de persoane.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole