Senatoarea Șoșoacă invită bucureștenii la un nou protest în Piața Victoriei

După ce a participat duminică noaptea la protestele împotriva restricțiilor impuse în București, din cauza pandemiei, senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă a lansat luni invitația la un nou protest.

„Cu toții deseară în Piața Victoriei” este mesajul postat pe Facebook luni dimineață de fostul parlamentar AUR, în prezent senator independent.

Aceasta a participat în noaptea de duminică spre luni la protestele împotriva restricțiilor impuse de autorități, făcând chiar o transmisie live, de aproape o oră, direct din mijlocul protestatarilor.

„Cum să nu fiu aici?! Bucureștiul s-a trezit, Bucureștiul este în stradă. La două noaptea Bucureștiul a ieșit, după un an de zile de încercări nebunești de a ieși în stradă, în sfârșit bucureștenii ies în stradă”, anunța senatoarea în transmisiunea făcută, în direct, pe Facebook.

De altfel, parlamentarul și-a exprimat pe aceeași rețea de socializare punctul de vedere cu privire la restricțiile de circulație duminică seara, cu câteva ore înaintea incidentelor de după miezul nopții.   

„Nu puteți fi opriți să mergeți pe stradă, să vă deplasați între localități în niciun interval orar. Arestul la domiciliu nu poate fi instituit decât de o instanță de judecată, nu de Arafat! Luis Lazarus și cu mine ne-am plimbat prin București după ora interzisă. Erau doar prostituate, câțiva polițiști și jandarmi. Spitale goale, ambulanțe în repaos! Nimeni în București. Ulterior, după ce le-am arătat oamenilor că pot ieși, au ieșit și oamenii din București! Bravo, București! Ieșiți din case!”, a postat Șoșoacă duminică noaptea, după ora 20 când intrau în vigoare restricțiile de circulație.

În noaptea de duminică spre luni, câteva sute de protestatari s-au strâns în Piaţa Universităţii, nu au purtat măşti şi au scandat lozinci anti-guvernamentale şi împotriva restricţiilor. Protestul s-a terminat în jurul orei patru. Acțiuni similare au avut loc în mai multe orașe din țară.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat luni dimineață că au fost date peste 30 de amenzi atât unor participanți cât și organizatorilor.

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislaţia în vigoare, precizând că luarea de noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2 a fost determinată de faptul că spitalele sunt „foarte aglomerate”.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole