AUR atacă în Parlament starea de alertă. „Să ni se ceară acordul dacă e instaurată sau prelungită”

Prelungirea stării de alertă peste 90 de zile s-ar putea face doar cu acordul Parlamentului, dacă va fi adoptat un proiect de lege inițiat de deputații AUR.

Inițiativa îi aparține deputatului de Galați al Alianței pentru Unirea Românilor.

„Deputatul AUR de Galați, Lilian Scripnic (foto), a inițiat o lege pentru a nu mai permite Guvernului să prelungească starea de alertă <sine die>. Suntem într-o permanentă stare de alertă. Depunem, la inițiativa lui Lilian Scripnic, un act normativ care prevede limitarea la 90 de zile a perioadei în care starea de alertă poate fi prelungită de către Parlament”, a declarat miercuri George Simion, copreședintele AUR.

Starea de alertă din cauza pandemiei COVID-19 a fost instituită prima oară pe 15 mai 2020 și a fost prelungită până în prezent.

„Trebuie votat în Parlament. Să ni se ceară acordul dacă e instaurată sau prelungită. Vom face un an de zile de când se tot prelungește starea de alertă și Parlamentul nu este întrebat. Alegătorii ne întreabă de ce nu votăm împotrivă. Pentru că nu putem. Starea de urgență, unde este nevoie de votul Parlamentului, nu s-a mai instaurat, dar am instaurat o altă stare de urgență, doar că-i spunem stare de alertă”, a mai spus Simion.

Scripnic s-a remarcat și el, ca și Simion, prin mesajele de susținere arătate manifestărilor împotriva restricțiilor.

„Alianța pentru Unirea Românilor este solidară cu protestatarii din toată țara. Cerem Guvernului Cîțu anularea tuturor restricțiilor care încalcă drepturi și libertăți fundamentale, precum și sprijin consistent din partea statului pentru firmele românești afectate de criză. Dacă nu reușește să gestioneze criza medicală, economică și socială a României, guvernul arogant și neputincios trebuie să plece!”, a postat săptămâna trecută Lilian Scripnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole