Proteste în fața Palatelor Victoria și Cotroceni. Mesajul liderului AUR din mijlocul manifestanților

Publicat: 30 mart. 2021, 23:12, de Ziarul Puterea, în News , ? cititori
Proteste în fața Palatelor Victoria și Cotroceni. Mesajul liderului AUR din mijlocul manifestanților

Aproximativ două mii de persoane au mărșăluit marți seara pe străzile Bucureștiului, până în fața Palatului Cotroceni, strigând împotriva restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei. Pe traseu s-a aflat și deputatul George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Manifestanții au pornit în jurul orei 18 din Piața Universității, unde se strânseseră în jur de 150 – 200, numărul lor crescând spre 6 – 700 pe traseul spre Piața Victoriei. De aici au pornit, pe Calea Victoriei, spre Palatul Cotroceni.

Pe drum, liderul AUR a transmis live pe Facebook, din mijlocul manifestanților, mai multe mesaje.

„Protestele pentru libertatea românilor continuă și trebuie să continue până când măsurile restrictive sunt retrase de guvern. Școlile trebuie începute, magazinele trebuie lăsate deschise cât mai mult, spațiile de la sălile de sport trebuie lăsate deschise”, a spus George Simion.

Acesta a avut un limbaj extrem de dur, presărat cu dezacorduri gramaticale, la adresa celor care au criticat manifestațiile susținute de AUR.

„Ignorații pe cei care vă jignesc, de la Iohannis la Cristian Tudor Popescu și Andrei Caramitru. Toate gunoaiele sistemului de la președinte până la ultimul ziarist plătit e (corect „sunt”, n.r.) împotriva acestor proteste. Dar, dacă protestele deranjează, înseamnă că sunt bune. Nu ne doare pandemia, ne doare cât s-a furat în pandemie și din sistemul sanitar. România toată-i furată și românii sunt închiși în case”, a mai spus liderul AUR.

Au fost înregistrate proteste, la o scară mult mai mică față de seara precedentă, și în Craiova (300 persoane) sau Galați (100). În acest din urmă caz, jandarmii au găsit asupra unora dintre ei o sabie, un cuțit, un box metalic, dar și pietre ascunse în spatele monumentului Eroilor, situat vizavi de Prefectură, unde au avut loc o parte din evenimente.