Proteste în fața Palatelor Victoria și Cotroceni. Mesajul liderului AUR din mijlocul manifestanților

Aproximativ două mii de persoane au mărșăluit marți seara pe străzile Bucureștiului, până în fața Palatului Cotroceni, strigând împotriva restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei. Pe traseu s-a aflat și deputatul George Simion, liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Manifestanții au pornit în jurul orei 18 din Piața Universității, unde se strânseseră în jur de 150 – 200, numărul lor crescând spre 6 – 700 pe traseul spre Piața Victoriei. De aici au pornit, pe Calea Victoriei, spre Palatul Cotroceni.

Pe drum, liderul AUR a transmis live pe Facebook, din mijlocul manifestanților, mai multe mesaje.

„Protestele pentru libertatea românilor continuă și trebuie să continue până când măsurile restrictive sunt retrase de guvern. Școlile trebuie începute, magazinele trebuie lăsate deschise cât mai mult, spațiile de la sălile de sport trebuie lăsate deschise”, a spus George Simion.

Acesta a avut un limbaj extrem de dur, presărat cu dezacorduri gramaticale, la adresa celor care au criticat manifestațiile susținute de AUR.

„Ignorații pe cei care vă jignesc, de la Iohannis la Cristian Tudor Popescu și Andrei Caramitru. Toate gunoaiele sistemului de la președinte până la ultimul ziarist plătit e (corect „sunt”, n.r.) împotriva acestor proteste. Dar, dacă protestele deranjează, înseamnă că sunt bune. Nu ne doare pandemia, ne doare cât s-a furat în pandemie și din sistemul sanitar. România toată-i furată și românii sunt închiși în case”, a mai spus liderul AUR.

Au fost înregistrate proteste, la o scară mult mai mică față de seara precedentă, și în Craiova (300 persoane) sau Galați (100). În acest din urmă caz, jandarmii au găsit asupra unora dintre ei o sabie, un cuțit, un box metalic, dar și pietre ascunse în spatele monumentului Eroilor, situat vizavi de Prefectură, unde au avut loc o parte din evenimente.

3 COMENTARII

  1. Nadejdea membrilor AUR si a oligarhilor PSD de a insfaca puterea pe seama nenorocirii virusului ucigas a inceput sa cam rasufle. Imi amintesc cu zambet amar momentele cand Antena III s-a deconspirat atat de infantil cand popa Gadea isi intrerupea discursurile apocaliptice reluand insidios, cum ne-a obisnuit, secvente din ultimul discurs al lui Ceausescu, cel care a prefatat evenimentele din decembrie 1989… Banul e ochiul dracului, parinte! Libertatea de a muri frumos pe care ne-o propaga Sosoaca cea cu aspiratii curat PSD-iste (in ultimul timp) galeriile de suporteri frustrati dar bine inarmati cu pietre si bucati de asfalt ale lui George Simion si aplauzele de pe margine precum si indemnurile la razvratiere ale Ciolacului cu fisicul de bani iesit la vedere si ale Grindeanului cel cu mintea scurta (ramasa fizata la Ordonanta 13 cea de spalare a infractorilor si devalizatorilor Romaniei) resuscitati de aceste violente ~prea cinstite~ sa fie terenul propice pentru o noua lovilutie? Oricum, nici cu cele trei bucati de guvern (PNL-USR-UDMR) care in loc sa conduca spre rezolvarea crizei sanitare si economice se razboiesc intre ele, nu-mi e rusine… Daca totusi, semnalul evident ca raul asteapta doar slabiciune si brambureala nu i-a trezit pe membrii coalitiei, atunci ciolacii si grindenii isi pot freca mainile lungi, ahtiate dupa fisicurile de bani scapate la vedere din cand in cand si care le tradeaza atat de vizibil ~bunele intentii~. Mai sunt trei ani pentru a mai indrepta ceva din Romania vanduta, umilita, terfelita de comunistoizi si de anarhistii fascistoizi care au prins ceva putere exploatand proverbiala prostie romaneasca iar daca acesta coalitie isi dovedeste doar debilitate si dezbinare, totul poate fi ratat pana la urma. Avem totusi nevoie de un stat flexibil in aceste momente de criza universala dar si hotarat, pentru ca lacomia, uratenia si prostia nu doar ca stau la panda, dar si provoaca cu mijloacele lor specifice dezastrul menit sa-i reinscauneze pe avortoni la fraiele puterii…

  2. Majoritatea liderilor ai clasei… românești sunt complect pe-dinafara, needucați, tovărăși aceștia din pepinieria Iliesciană nu au nimic la baza chiar nici cele mai mici informați despre însemnătatea și lupta deschisa împotriva cu temuta și înfricoșătoarea pandemie „Covid – 19”
    Ne vom punem următoarea întrebare: Ce se va întâmpla cu orașele in care temutul Covid-19 a trecut la fapte de mai bine de un an, executând disciplinat câte unul din zece oameni prin tragere la sorți? Care este soarta și care va fi viitorul al acelui oraș și populație decimata de temutul Covid-19 ?
    Ce se va întâmpla atunci când vom dezvolta idea și lupta lui X-ulescu „liber pentru toți” din partea familiilor care se așteaptă să adere la restricțiile de siguranță publică, inclusiv un plafon de YYZ la înmormântări și interzicerea rudelor și prietenilor care poartă sicriul unei persoane suspectate de a avea sau au avut Covid-19 când au murit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...