Noile proteste anti-restricții sunt la scară redusă. În multe orașe nu a mai ieșit nimeni

Miile de protestatari care au umplut străzile principalelor orașe în noaptea de luni spre marți au ales să nu mai manifesteze și marți seara. În București abia se strânseseră câteva sute de nemulțumiți față de câteva zeci sau chiar niciunul în alte orașe.

Marți este o nouă zi în care au loc proteste față de restricțiile impuse în pandemie, însă numărul participanților este mult redus. În Capitală erau, la ora 18, aproximativ 150 de persoane care au pornit în marș spre Piața Victoriei. Pe drum li s-au alăturat mai mulți oameni, numărul total fiind la ora 21 de aproximativ 6-700.

Conform Mediafax, peste 300 de persoane participă și în Craiova la protestele față de noile restricții. Cei mai mulți dintre participanți sunt membri ai galeriilor de fotbal, iar unii dintre ei au dat foc fotografiilor lui Raed Arafat.

Oamenii strigă „Libertate” și îi cheamă pe toți craiovenii să iasă în stradă și au încercat să rupă cordoanele de jandarmi și să pornească pe traseul pe care au mers și luni. Nu au reușit să treacă de jandarmi, care, marți, au venit mai bine pregătiți și mai mulți, echipați în costumele speciale de intervenție.

La Constanța sunt circa 100 de oameni în stradă, majoritatea minori.

La Galați sunt zeci de protestatari în stradă și a fost consemnat și un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest și și luni seara. Jandarmii încearcă identificarea copilului și a părinților acestuia.

La Timișoara și Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marți aceștia lipsesc. Nici în Iași nu au ieșit protestatari până la ora 20.

Liderii AUR ori senatoarea independentă Diana Ivanovici Șoșoacă, implicați activ în protestele din zilele precedente, nu-și făcuseră apariția până la ora redactorii acestui material.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole