Aur pentru boxul românesc. Florin Ioniţă a cucerit Locul 1 la categoria 92 kg

Pugilistul român Florin Ioniţă a cucerit medalia de aur la cat. 92 kg, miercuri seara, la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Erevan, după ce l-a învins în finală pe rusul Ahmed Rasuev.

Ioniţă, medaliat anul trecut cu argint la Europenele de tineret şi cu bronz la Mondialele de tineret, a câştigat la puncte, cu o decizie împărţită, 4-1.

În schimb, Arun Nicu Tudoroiu a obţinut medalia de argint, după ce a fost învins în finala cat. 63,5 kg de rusul Danil Belevitin, la puncte, cu 3-0.

Tot miercuri, Mihaela Bădescu şi Amalia Niţă au câştigat medaliile de aur la Erevan.

Mihaela Bădescu a cucerit titlul continental la cat. 48 kg, după ce a obţinut o victorie prin decizie împărţită în finala cu rusoaica Lia Patlai.

Amalia Maria Niţă, dublă campioană europeană de junioare, a învins-o la puncte în finala cat. 70 kg pe maghiara Nikolett Kovacs, cu 5-0.

Diana Maria Tănăsescu a obţinut medalia de argint la cat. 66 kg, după ce a fost învinsă la puncte (0-5) de franţuzoaica Maelys Richol în finală.

România a încheiat Europenele de tineret cu 9 medalii, dintre care 3 aur, prin Mihaela Bădescu (cat. 48 kg), Amalia Niţă (cat. 70 kg) şi Florin Ioniţă (92 kg), 2 de argint, prin Diana Maria Tănăsescu (cat. 66 kg) şi Arun Nicu Tudoroiu (cat. 63,5 kg), şi 4 de bronz, pentru Crinuţa Andra Nicole Sebe (cat. 63 kg), Maria Gheorghiţa Cimpoeru (cat. 75 kg), David-Angelo Teodosescu (cat. 80 kg) şi Dumitrel Badea (cat. 86 kg).

România a aliniat 23 de pugilişti la această competiţie, dintre care 13 la masculin şi 10 la feminin, având a doua delegaţie ca mărime, după Rusia (25 de sportivi).

La întreceri au participat 275 de pugilişti din 29 de ţări, 186 la masculin şi 89 la feminin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...