AUR se leapădă de Călin Georgescu: „M-a convins că nu poate fi susţinut ca preşedinte de onoare”

Varianta Călin Georgescu – președinte de onoare al Alianței pentru Unirea Românilor este tot mai puțin probabilă, nemaifiind agreată la vârful grupării.

Într-un interviu acordat duminică co-președintele Prima TV copreședintele AUR, Claudiu Târziu, a spus că îl cunoaşte pe Călin Georgescu de 15 ani, fără a avea însă relaţii apropiate.

Târziu l-a criticat pe Georgescu pentru afirmaţiile acestuia cu privire la mareşalul Ion Antonescu, spunând că Georgescu nu poate fi preşedinte de onoare al AUR, aşa cum a propus un parlamentar al partidului, luna trecută.

Prestaţia publică a domniei sale, afirmaţiile pe care le-a făcut, cum să spun eu, şi apoi… lipsa de răspunsuri profesionale pe care a dovedit-o ne-au convins că ar fi bine mai degrabă să retragem această… Pe mine personal m-a convins că nu poate fi susţinut în calitate de preşedinte de onoare, cum fusese propus la un moment dat. Cred că ele (declaraţiile lui Georgescu – n.r.) contează, desigur, pentru că deja era încărcat simbolic cu o anumită poziţie la vârful partidului şi din acest punct de vedere da, orice spui, poate să afecteze partidul. Nu a ştiut să răspundă la o întrebare care viza istoria noastră recentă, o întrebare pe care putea să o respingă dacă nu era pregătit să răspundă, cea cu privire la mareşalul Ion Antonescu care este sub incidenţa unei legi penale”, spune Târziu.

În opinia co-preşedintele AUR, Georgescu nu mai poate fi premier din partea AUR, dar decizia finală va aparţine partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...