AUR și lăcustele la proțap

Publicat: 11 apr. 2024, 07:38, de Bogdan Radulescu, în OPINII , ? cititori
AUR și lăcustele la proțap

A fost o vreme când partidele populiste ar fi dorit desființarea Uniunii Europene. Ulterior s-au răzgândit. Au schimbat tactica. Acum vor să profite de alegerile europene. Scenariul este simplu. Intră – prin vot – în Parlamentul European. Odată ajunși acolo, blochează din interior toate mecanismele europene. Exact ca firul de nisip care intră în mecanismul unui bun ceas elvețian.

Este simplu. Pe un mandat de 5 ani, cu pe aproape 10 mii de euro pe lună (salariul plus beneficiile indirecte), plătite din banii publici, scuipi Uniunea Europeană și ceri ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Desigur, nu pe gratis.

Ca lider populist ajuns în Parlamentul European îți iei oficial un salariu consistent de la Uniunea Europeană în calitate de eurodeputat. Pentru că este un for al democrației în Europa, ai dreptul să iei cuvântul în forul legislativ de la Bruxelles. Acolo, pe banii europenilor, începi să dai cu toporul în mecanismele Uniunii Europene. Clandestin îți tragi bani la negru din ”sponsorizări” rusești.

Vezi cazul cu faimosul împrumut bancar făcut de lidera populiștilor și extremiștilor francezi, Marine Le Pen de la o bancă din Europa controlată de Kremlin. ”Rata bancară” pe care trebuie să o presteze Marine Le Pen este să strige în gura mare, în Franța și în Europa, că Putin este fată mare, iar Ucraina este Al Treilea Reich.

Să luăm doar un exemplu de troglodit politic populist din România: Claudiu Târziu de la AUR. În opinia lui, Uniunea Europeană nu este altceva ”decât o nouă Înaltă Poartă, acolo unde se clocesc ideologii criminale, acolo unde se platește tributul”. Un asemenea discurs ignoră faptele și calculele matematice. Din 2017, de când este membră a Uniunii Europene și până astăzi, România a plătit ”tribut” 30 de miliarde de euro și a primit înapoi 90 de miliarde bani europeni.

Nu știu dacă Înalta Poartă Otomană sau Uniunea Sovietică îți trimiteau înapoi de trei ori mai mult tributul pe care erai amenințat să îl pățești, altfel erai șters de pe harta Europei. Fără banii Uniunii Europene, și dacă ar fi rămas în afara ei, România ar fi fost ca Belarus sau Republica Moldova din anii ’90. Claudiu Târziu nu ar mai fi avut ambiții de viitor europarlamentar. Ar fi devenit poate un ospătar zelos la masa vreunui dictator.

Populiștii știu să speculeze nemulțumiri sociale acumulate în timp. Uneori, discursuri de acest tip prind al naibii de repede. Țintesc cu povești lacrimogene anumite grupuri defavorizate. Sunt unii care trăiesc în condiții de viață mai grele. Aceștia sunt nervii din măseaua socială atinși de populiști: lipsa de cultură și educație, frica, incertitudinile cu privire la viitorul imediat.

AUR pescuiește voturi într-un bazin electoral captiv din zonele sărace ale României. Acolo unde baroni locali ai diverselor partide politice au întreținut decenii la rând un fel de feudalism electoral. În asemenea zone, românii sunt atât de preocupați de supraviețuirea zilnică, încât ei ignoră complet cine este de fapt și cu ce se mănâncă Uniunea Europeană. Dacă un George Simion sau un Claudiu Târziu le spun că Bruxelles-ul îi va obliga să mănânce lăcuste la proțap și să își dea copii să fie folosiți ca donatori de organe, ei îi vor crede pe cuvânt

Până să devină el însuși ”sluga” Uniunii Europene, ca eurodeputat cu mii de euro salariu, Târziu și gașca din jurul său reprezintă idioții utili ai regimului de la Kremlin. Sunt folosiți drept tunuri ale propagandei rusești. Fostul ministru al apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru, a spus într-un interviu despre legăturile lui George Simion cu serviciile secrete rusești.

Declarațiile sale au fost confirmate public și de Vlad Filat, ex-premierul R.Moldova. ”Pe George Simion îl vedeți peste tot pe unde poate lansa mesaje anti-ucrainene, anti-Vest și pro-Rusia. Face tot ce poate ca să lovească în Ucraina și ca să destabilizeze. Mi-e clar cu ce se ocupă”, a dezvălui Șalaru.

Misiunea celor de la AUR este să întrețină clandestin un război informațional care urmărește sa aduca haos social și dezbinare.  Rusia își bagă coada peste tot în Europa. O face și în România.  Prin circari de profesie care se visează strănepoți de Vlad Țepeș și Nicolae Ceaușescu și care vor cu tupeu să devieze România de la traseul ei european.

Hai, luați cu sare și piper de la AUR lăcuste la proțap și tăiați conducta cu fonduri europene. Gata, joaca s-a terminat. Înapoi în cotețul ceaușist al ”României suverane”.