”Aurul” de pe tarabe. Cât costă primele cireșe apărute în piață. Prețul exorbitant

Publicat: 20 mart. 2024, 11:51, de Cezar Andrei, în SOCIAL , ? cititori
”Aurul” de pe tarabe. Cât costă primele cireșe apărute în piață. Prețul exorbitant
”Aurul” de pe tarabe. Cât costă primele cireșe apărute în piață

Au apărut deja primele cireșe în piețe, iar prețul îi poate speria chiar și pe cei mai înstăriți dintre români. Aceste fructe au ajuns să coste aproape cât un gram de aur.

De la an la an, cireșele devin tot mai valoroase. Prețul lor crește considerabil cu fiecare primăvară care ce vine.

Anul acesta, primele cireșe au apărut și pe tarabele din Constanța. Au fost aduse de la 13.000 km depărtare, iar costul acestora este nici mai mult nici mai puțin de 250 de lei per kilogram, destul de aproape de prețul unui gram de aur.

Clienții sunt șocați de prețurile uriașe: ”Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, spun oamenii, potrivit replicaonline.ro.

Și în București, comercianții au început să aducă cireșe în piețe. În piața Obor din Capitală, un kilogram se vindea, la începutul lunii martie, cu 200 de lei.

Te-ar putea interesa și: Îngrașă sau nu cireșele? Interzis diabeticilor

În luna februarie, primele cireşe apărute în piaţa din Sibiu s-au vândut cu 150 de lei kilogramul. Au fost aduse din Spania, iar prețul i-a ținut departe pe cumpărători, care nu s-au încumetat să cumpere nici măcar câteva zeci de grame.

Te-ar putea interesa și: Șefă în livada de cireșe la 15 ani. Povestea Dalinei de la Bârlad

Primele cireșe de la noi urmează să apară în piețe la sfârșitul lunii mai. Odată cu apariția producției autohtone, prețul ar urma să scadă. Atunci, costul unui kilogram de cireșe ar varia între 15 și 25 de lei.