Aurul, smirna şi tămâia oferite lui Iisus de către cei trei magi de la Răsărit vor ajunge în România

Publicat: 10 dec. 2023, 22:00, de Mariana Olteanu, în ACTUALITATE
Aurul, smirna şi tămâia oferite lui Iisus de către cei trei magi de la Răsărit vor ajunge în România

Pentru prima oară, darurile celor trei magi de la Răsărit ajung în țara noastră de la Sfântul Munte Athos. Este vorba, mai exact, de aurul, smirna şi tămâia, darurile celor trei magi de la Rărăsit pentru Iisus Hristos.

Credincioșii vor putea vedea aceste daruri la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca în perioada 22-28 decembrie 2023.

„Cei trei magi veniţi să se închine Împăratului Hristos, născut în peştera din Betleem au adus daruri: aur, smirnă şi tămâie. Cinstitele Daruri se păstrează la mănăstirea athonită Sfântul Pavel (Muntele Athos)”.

„Potrivit tradiţiei Bisericii, Maica Domnului a păstrat aceste daruri şi, la adormirea sa, le-a lăsat Bisericii din Ierusalim, laolaltă cu alte cinstite odoare ce au aparţinut Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Va fi o bucurie să putem atinge aceste Odoare de mare preț pe care Hristos Însuși le-a atins! Este pentru prima oară când aceste odoare ajung în țara noastră”, se precizează într-un comunicat al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului.