Australienii care se întorc acasă din India riscă amenzi uriașe sau ani de închisoare

Pedepse dure sunt așteptate pentru australienii care încearcă să fenteze regulile şi să revină acasă din India, răvășită de pandemia de COVID-19. Aceștia riscă o amendă de până la 66.000 de dolari australieni (37.000 de euro) sau cinci ani de închisoare.

Măsura drastică se anunță după ce doi jucători de cricket s-au întors prin Qatar, după ce toate zborurile directe au fost interzise la începutul săptămânii. Astfel că miile de cetăţeni australieni care se află în această perioadă în India, disperaţi să se întoarcă, vor rămâne practic blocaţi în ţara lovită în plin de coronavirus.

Guvernul nu ia cu ușurință astfel de decizii. Cu toate acestea, este esențial să protejăm integritatea sistemelor de sănătate publică și carantină din Australia, iar numărul cazurilor COVID-19 din facilitățile de carantină să fie redus la un nivel gestionabil”, a spus ministrul Sănătății, Greg Hunt, potrivit BBC.

Decizia vine în condițiile în care India a atins un nou record mondial de infectări, sâmbătă, cu peste 400.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole