Criza Covid din India afectează întreaga lume

India se confruntă perioada aceasta cu o situație dezastruoasă, având în vedere creșterea accelerate a numărului de cazuri de Covid-19. Evenimentele nefericite petrecute în această țară au șocat întreaga lume.

Focarul din India nu este doar o problemă națională, ci mondială. Situația critică din acea țară ar trebui să ne pună pe gânduri și să ne facă să conștientizăm gravitatea situației.

Virusul nu respectă granițele, nici naționalitățile, nici vârsta, nici sexul, nici religia. Și ceea ce se desfășoară acum în India, din păcate, s-a jucat și în alte țări”, spune dr. Soumya Swaminathan, om de știință șef al Organizației Mondiale a Sănătății, potrivit BBC.

O nouă variantă a apărut în India, numită B.1.617, este actuala problemă mondială în contextul pandemiei. 

Modul de a limita variantele virale care apar în primul rând este de a preveni reproducerea virusului în noi, deci cel mai bun mod de a controla variantele este de fapt de a controla cantitatea globală de boală pe care o avem în acest moment”, explică prof. Sharon Peacock, Director al consorțiului Covid-19 Genomics UK.

Vaccinarea în aceste cazuri este vitală, însă din păcate, în India, acest lucru se petrece extrem de lent. Până acum, mai puțin de 10% din populația sa a primit prima doză de vaccin și mai puțin de 2% sunt complet vaccinați. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că găzduiește cel mai mare producător de vaccinuri din lume: Serum Institute of India. 

În martie, pe măsură ce infecțiile din India au început să crească, autoritățile de acolo au oprit exporturile mari de vaccin Oxford-AstraZeneca.

Aceasta a inclus vaccinuri pentru schema Covax susținută de ONU pentru a oferi doze țărilor cu venituri mici și medii. Luni, Global Vaccine Alliance (Gavi), care este partener în cadrul schemei, a declarat că așteaptă să audă când se vor relua aprovizionările din India.

Acest lucru va avea cu siguranță impact asupra lansărilor de vaccinare în multe țări. Dar înseamnă că mai multe vaccinuri din India sunt deviate pentru uz casnic, în timp ce încearcă să crească producția.

Joi, India stabilise un nou record negativ în pandemia de coronavirus. Cu 312.713 noi cazuri de îmbolnăvire înregistrate în numai 24 de ore, a devenit țara cu cele mai multe infecții confirmate într-o zi, la mai bine de un an de la începutul pandemiei și a depășit astfel Statele Unite, care dețineau acest „record”, cu 300.669 de cazuri, înregistrate anul acesta la 8 ianuarie, potrivit unei statistici furnizate de The New York Times.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...