Tragedia cauzată de COVID-19 continuă în India. Criză de medicamente și oxigen

Stocarea de oxigen și alte medicamente esențiale de către populație pune presiuni uriașe pe sistemul de sănătate din India, deja extrem de afectat de numărul imens de cazuri zilnice.

 Medicii indieni spun că pacienții în stare critică în număr mare din spitale vor muri cât de curând, în cazul în care criza de oxigen continuă să se înrăutățească.

În ultimele 24 de ore, India a înregistrat 352.991 de cazuri noi, depășind astfel vechiul său record mondial. Pe lângă numărul mare de infectări, India înregistrează și un număr mare de decese: 2812, cel mai mare de până acum. Numărul total de cazuri de la începutul pandemiei a depășit 17 milioane.

În acest context, oamenii au început să cumpere și să depoziteze oxigen și medicamente esențiale în propriile case, de frica infecției, iar medicii spun că acest comportament pune și mai multă presiune pe sistemul medical, care se străduiește să aducă suficient oxigen pentru pacienții în stare critică.

La nivel național, cererea de oxigen a crescut cu 20% în ultimele zile. În capitala țării, spitalele se confruntă cu o lipsă acută de oxigen, potrivit The Guardian.

Oamenii au început deja să cumpere individual oxigen și medicamente precum remdesivir. Unii le cumpără pentru a-și ajuta rudele bolnave de Covid aflate în spital în stare gravă, dar alții pur și simplu le depozitează în case de frica unei infecții.

Astfel, a apărut deja o piață neagră de oxigen și remdesivir, iar cilindrele și injecțiile cu medicamente se vând pentru prețuri uriașe. În weekend, trei bărbați au fost arestați pentru că au încercat să vândă injecții cu remdesivir pentru aproximativ 440 euro bucata.

Citește și:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...