Austria intră în lockdown total. Vaccinarea devine obligatorie

Austria a impus lockdown total, la doar câteva zile după ce a anunțat impunerea lockdown-ului doar pentru persoanele nevaccinate.

Cancelarul Alexander Schallenberg a spus că va începe de luni și va dura cel puțin 20 zile. Școlile vor rămâne deschise.

Dacă măsurile anunțate de cancelar vor intra în vigoare, Austria va deveni prima țară din UE care va impune vaccinare obligatorie anti-Covid.

Nu vrem un al cincilea val”, a spus Schallenberg după ce s-au întâlnit cu guvernatorii celor nouă provincii ale Austriei, potrivit BBC.

Prim-ministrul slovac Eduard Heger a anunțat că ceea ce el a numit un lockdown pentru cei nevaccinați va începe luni, iar guvernul ceh limitează, de asemenea, accesul la o varietate de servicii.

În jur de 66% din populația totală a Austriei a fost vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului, iar rata de infectare înregistrată în această țară este printre cele mai mari de pe continent, incidența pe șapte zile ajungând la 971 de cazuri la suta de mii de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...