Autoritățile din Brașov încearcă să scape de ciori. Se ia în calcul chiar și uciderea păsărilor

Autoritățile locale din Brașov vor să reducă numărul de ciori din oraș, care, potrivit viceprimarului Sebastian Rusu, „creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”.

Am discutat şi analizat ordinul de ministru privind cotele de recoltă pentru păsări, care urmează să fie semnat. Acest ordin va permite intervenţia pentru reducerea numărului de ciori din oraşe şi implicit din municipiul Braşov, unde această specie de păsări creează probleme serioase şi disconfort cetăţenilor care merg în parcuri pentru recreere”, a declarat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu, după întâlnirea cu secretarul de stat Ionuț Banciu din cadrul Ministerului Mediului.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Mediului, Ionuţ Banciu, pentru a scăpa de ciori sunt luate în calcul două variante: capturarea şi relocarea sau recoltarea.

În ceea ce priveşte capturarea, „va trebui aprobat modelul de capcană pentru prinderea ciorilor”, scrie publicația locală.

Recoltarea poate fi o variantă. De altfel, ordinul de ministru prin care au fost stabilite cotele de vânătoare pentru mai multe specii de păsări a trecut de etapa de dezbatere publică şi urmează să intre în vigoare. Totuşi, viceprimarul Braşovului va lua legătura cu Dan Ionescu, specialist în cadrul Societăţii Ornitologice Române, pentru a vedea ce soluţii sunt pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Banciu, potrivit Bună Ziua Brașov..

Conform proiectului ordinului de ministru, în sezonul 2021 – 2022, în judeţul Braşov pot fi recoltate 1.184 de exemplare din specia „cioară grivă”.

1 COMENTARIU

  1. Dobitocilor faceți-va mai întâi curățenia de toamna in oraș, puneți-va lucrurile la punct după care disciplinat va mai gândiți dacă este bine și frumos și dacă merita sa împuscați acele minunate pasări minunate fie ele ciori sau corbi .
    Aceste pasări minunate dau dovada de inteligenta, in schimb edilii voștri fie consilieri sau primari dau dovada de nepricepere și multa ipocrizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Acuzat de trafic şi consum de droguri, Gheboasă a scăpat de...

Gabriel Emil Gavrilă, trapperul cunoscut sub numele de scenă Gheboasă, care a încins spiritele în societatea românească după prestaţia sa la festivalul Untold, este...