Autorităţile din Rusia au recunoscut: Ce au înțeles în legătură cu vaccinul

Autorităţile din Rusia au recunoscut marţi că au înţeles greşit cererile formulate de OMS şi că încă nu au prezentat documentele necesare pentru autorizarea vaccinurilor sale anti-COVID-19.

Nu am oferit încă informaţiile care trebuiau furnizate pentru că am avut o viziune diferită despre informaţiile care trebuiau de fapt transmise şi despre modul în care acestea fi trebuit să fie transmise”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, în faţa reprezentanţilor presei, potrivit Reuters. „Noi avem norme diferite”, a explicat el, precizând că Rusia este pe cale „să se adapteze progresiv la aceste cerinţe” şi că autorităţile ruse nu au nimic să îşi reproşeze.

Vaccinul Sputnik V nu a fost omologat nici de OMS, nici de autorităţile medicale din UE

Anunţat cu mare pompă de preşedintele Vladimir Putin încă din vara anului 2020 şi administrat pentru prima dată câteva luni mai târziu, vaccinul Sputnik V este utilizat de câteva zeci de ţări. Dar, pentru moment, vaccinul Sputnik V nu a fost omologat nici de OMS, nici de autorităţile medicale din Uniunea Europeană, din cauza incapacităţii Rusiei de a furniza documentele necesare pentru a dovedi că este un vaccin sigur şi eficient.

Rusia întâmpină dificultăţi, de asemenea, în a convinge propria populaţie să se vaccineze cu Sputnik V, pe fondul neîncrederii rezidenţilor ruşi în autorităţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole