Modificare legislativă: Autoritățile primesc undă verde la achiziții locale de alimente

Primăriile și Consiliile Județene vor putea cumpăra alimente cu precădere de la producătorii locali, în această săptămână urmând să fie dat un ordin de ministru, în acest sens. Astfel, banii colectați de la comunitatea locală prin taxe și impozite rămân în comunitate.

Un ordin de ministru ar urma să permită Unităților Administrativ Teritoriale (UAT) să facă achiziții din zonă, acolo unde acest lucru este posibil.

„Vrem să dezvoltăm piețele locale, și aici este un rol important și al Consiliilor Județene, și al primăriilor, ei pot să contribuie la tot ce înseamnă piața locală. De aceea, o să venim în sprijinul lor, cred că în această săptămână o să apară ordinul comun al Ministerul Agriculturii și al celor de la Autoritatea Națională pentru Achiziții Publice, așa fel încât să dăm posibilitatea legală fiecărui edil să facă achiziții pentru produse agro-alimentare de la producătorii locali”, a declarat marți seara, la Agro TV, Adrian Oros, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În opinia sa, măsura ar urma să ducă și la dezvoltarea locală, din moment ce o parte din banii colectați din taxe s-ar întoarce către producătorii care le plătesc.

„Este logic să se întâmple așa, pentru că și în alte țări se întâmplă și pentru că tu, ca primar, cumperi din impozitele adunate de la comunitatea locală și e normal să poți cumpăra în primul rând de la ea”, consideră Oros.

În opinia sa, principalii destinatari sunt spitalele, cantinele sau școlile, pe masa cărora s-ar putea afla cât mai multe produse locale.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole