Avdiika, oraș strategic al Ucrainei, a fost bombardat cu muniție de fosfor

Orașul Avdiivka din regiunea Donețk din estul Ucrainei a fost, după cum denunță autoritățile ucrainene, bombardat a doua oară cu muniție de fosfor.

Șeful administrației militare regionale, Pavlo Kyrylenko, potrivit rapoartelor Ukrainska Pravda, afirmă: „Rușii au lovit Avdiivka de două ori cu muniție cu fosfor. Mai întâi au atacat aseară în vecinătatea fabricii de cocs Avdiivka și azi dimineață, în centrul orașului.”

Orașul Avdiika este și pentru ruși, și pentru ucraineni, unul foarte important. El se află la 17 kilometri nord de Doneţk și are cea mai mare uzină de producere a cocsului din Europa. Cu o populație de aproximativ 37.000 de locuitori, orașul reprezintă un important punct strategic şi economic atât pentru Kiev, cât şi pentru administraţia separatistă din Doneţk. Așa a fost și în 2014, când a mai fost un conflict militar în zonă și, din cauza bombardamentelor, orașul era considerat unul al fantomelor, așa e și acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...