„Avem baterii Patriot ale noastre. Avem și rachete Himars”: Vasile Dîncu, despre sistemele de apărare ale țarii

Vasile Dîncu a vorbit despre armamentul pe care România îl are pe teritoriul său și mai ales despre cât de protejată este în cazul unui eventual atac al rușilor. Vasile Dîncu a ținut să precizeze că scutul de la Deveselu are un rol defensiv și a enumerat mai multe sisteme de apărare regăsite la noi în țară.

Ministrul Apărării a vorbit despre cei peste 3.900 de soldați aflați pe teritoriul țării noastre, făcând parte din forța de răspuns a NATO.

„În momentul de față, pe teritoriul țării noastre sunt peste 3.900 de soldați ai trupelor aliate, ne apropiem de 4.000. Avem în dotarea Armatei Române rachete Patriot și avem un program de înzestrare continuă.

Avem baterii Patriot ale noastre. Avem și rachete Himars, din aceeași familie, care pot intercepta un atac cu rachete balistice. În acest moment în Marea Mediterană sunt trei portavioane, unul francez, unul italian și unul american, Harry Truman”, a declarat Vasile Dîncu, la Antena 3.

„Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă”

Vasile Dîncu a explicat și ce rol are scutul de la Deveselul și a ținut să precizeze că rușii au fost invitați în mai multe rânduri să îl viziteze.

Scutul de la Deveselu nu este foarte important în această perspectivă. El este defensiv, dar nu apără neapărat dinspre zona Flancului Estic. Are o altă orientare. (…) România i-a invitat pe ruși să vină să îl viziteze. Nu au venit. Rusia folosește foarte mult diplomația și comunicarea de o manieră ofensivă. Nu mai poți crede comunicatele Ministerului de Externe”, a mai declarat ministrul Apărării Naționale.

1 COMENTARIU

  1. Națiunea insulară Sri Lanka se află în mijlocul uneia dintre cele mai grave crize economice pe care le-a văzut vreodată. Tocmai a intrat în neplată pentru datoriile externe pentru prima dată de la independența sa, iar cei 22 de milioane de locuitori ai țării se confruntă cu întreruperi de curent paralizante de 12 ore și cu o penurie extremă de alimente, combustibil și alte articole esențiale, cum ar fi medicamentele .

    De ce unii dau vina pe China?
    Mulți cred că relațiile economice ale Sri Lanka cu China sunt principalul motor din spatele crizei. Statele Unite au numit acest fenomen „diplomația capcanei datoriilor”. Aici o țară sau o instituție creditoare extinde datoria către o națiune împrumutată pentru a crește pârghia politică a împrumutatului – dacă împrumutatul se extinde și nu poate plăti banii înapoi, ei sunt la mila creditorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...