„Avem nevoie de acest lucru”: Maia Sandu s-a întâlnit cu „Zdob și Zdub” și frații Advahov

Maia Sandu i-a primit vineri la Președinția Republicii Moldova pe membrii formației „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov, care s-au clasat pe locul 7 la ediția din 2022 a concursului Eurovision, unde au interpretat „Trenulețul”, o piesă cu mesaj unionist.

„I-am salutat astăzi la Președinție pe membrii Formației «Zdob și Zdub» și pe frații Vasile și Vitalie Advahov, împreună cu echipa managerială și de creație care a contribuit la prestația lor de la Concursul «Eurovision 2022». Am urmărit și eu, alături de milioane de oameni, evoluția muzicienilor noștri. Am apreciat talentul, originalitatea și energia cu care au știut să vorbească lumii întregi despre Moldova, despre cultura și tradițiile noastre.

Le-am mulțumit încă o dată pentru bucuria ce ne-au adus-o, urcând țara pe locul șapte al competiției, și i-am îndemnat să rămână în continuare promotori ai Republicii Moldova – Republica oamenilor frumoși”, a scris președinta Republicii Moldova, vineri, pe Facebook.

Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu pași hotărâți pe drumul integrării europene – un drum pe care vom reuși inclusiv prin talent și valoare. În semn de apreciere a acestei valori, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, le-am acordat astăzi lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov «Ordinul de Onoare». La fel, am acordat Diplome de Onoare pentru echipa proiectului «Eurovision 2022».

Este un gest de recunoștință din partea tuturor cetățenilor țării noastre, pentru sentimentul de mândrie pe care ne-ați făcut să-l trăim și pentru care vă mulțumim”, a mai spus liderul de la Chișinău.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole