Avem gaze! Va fi bine și la iarnă cald! Până la proba contrarie…

Fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, susține că România are în depozite peste trei miliarde de metri cubi de gaze, cu 5% mai mult față de ținta de înmagazinare a gazelor naturale.

În mod normal, românii nu ar mai trebui să-și facă mari griji pentru gazele naturale din iarna 2023-2024. Potrivit fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, am avea în depozite peste trei miliarde de metri cubi de gaze naturale, cu 5% mai mult decât se prevedea inițial a se înmagazina.

Fostul ministru a mai spus, pe pagina sa de socializare, că gradul total de umplere este de aproape 94,89%, respectiv stoc total: 3008,1 milioane metri cubi. Așadar, „există resurse pentru necesitățile populației și ale industriei pentru această iarnă!”, a concluzionat Virgil Popescu.

Rata de umplere a depozitelor de gaze naturale din țările membre UE, la ora actuală, este de 90,12%. Statele UE consumă anual aproximativ 400 de miliarde de metri cubi de gaze naturale, în perioade normale, și au o capacitate de stocare a gazelor naturale de 110 miliarde de metri cubi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole