Avertisment de azi: „Explozie deosebită” de cazuri de coronavirus în Polonia

Publicat: 20 oct. 2021, 22:00, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Avertisment de azi: „Explozie deosebită” de cazuri de coronavirus în Polonia

Ministrul polonez al Sănătăţii a avertizat miercuri asupra unei „explozii deosebite” de cazuri de coronavirus în ţara central-europeană, potrivit dpa. Numărul noilor infectări înregistrate în decurs de 24 de ore a crescut cu sută la sută miercuri.

Aceasta comparativ cu săptămâna precedentă, în timp ce marţi creşterea era de 85% faţă de săptămâna trecută, după cum a spus ministrul Adam Nedzielski. „Dacă această situaţie continuă, va arunca în aer toate previziunile noastre de până acum”, a adăugat ministrul.

Val în regiuni neafectate

Cifrele făcute publice miercuri de Ministerul Sănătăţii de la Varşovia arată 5.559 de cazuri nou înregistrate în decurs de 24 de ore şi 75 de persoane decedate în legătură cu noul coronavirus în acelaşi interval. Polonia are o populaţie de circa 38 de milioane. Ministrul sănătăţii a menţionat că o treime din noile cazuri au fost înregistrate în regiunile Lublin şi Podlaskie, din estul şi sud-estul Poloniei şi a atribuit creşterea faptului că respectivele regiuni au fost mai puţin afectate de valurile anterioare ale pandemiei.

Vom vrea să observăm dacă această tendinţă continuă câteva zile la rând şi poate va trebui să luăm măsuri drastice”, a remarcat ministrul sănătăţii, asigurând totodată că în prezent în cadrul guvernului nu se discută impunerea unui nou lockdown. Întrebat la ce se referă cu „măsuri drastice”, Niedzelski a explicat că va fi vorba de aplicarea mai strictă a regulilor existente referitor la purtarea de măşti sanitare şi distanţarea socială.

Potrivit informaţiilor Reuters şi disponibile pe Internet, în Polonia au fost administrate până în prezent peste 38 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus, ceea ce ar fi suficient pentru vaccinarea cu două doze a peste jumătate din populaţia totală.