Avertisment sumbru venit de la un medic: E posibil ca săptămâna aceasta să fim nevoiți să alegem pacienții

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, atrage atenția că situația actuală din spitale este critică și că, dacă România se va menține și săptămâna aceasta la peste 4 000 de cazuri zilnice de îmbolnăviri cu coronavirus, medicii vor fi în situația în care vor fi nevoiți să aleagă între pacienți.  

„În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta. Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situaia în care tebuie să alegem pacienții. De săptămna asta, la asta se va ajunge”, a spus medicul Cristian Oancea, la Digi24.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu coronavirus, bilanțul total de la începutul epidemiei în România ajungând la 182.854.

132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.296. Dintre acestea, 757 sunt internate la ATI. 

1 COMENTARIU

  1. Mondială a Sănătății (OMS) pentru a evalua eficacitatea a patru medicamente antivirale reutilizate, inclusiv Remdesivir, Hidroxiclorochină, Lopinavir și Interferon, utilizate în prezent pentru tratarea bolii coronavirus spitalizate 2019 (COVID-19 ) pacienți. Din păcate, rezultatele studiului arată că niciunul dintre aceste medicamente nu reduce efectiv mortalitatea, inițierea ventilației și durata șederii în spital. Studiul este disponibil în prezent pe serverul de preimprimare medRxiv *.

    Cristian Oancea, atrage atenția că situația actuală din spitale este mai mult decât critică.
    Atenția noastră este de a cunoaste ce este cu adevarat Viata, Civilizația și Informatele de buna calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...