Avertismentul american discret, dar clar, pentru Clotilde Armand

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, şi soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis, au vizitat, în urmă cu o săptămână, Şcoala Gimnazială „Uruguay” din Sectorul 1 al Capitalei, care găzduieşte 150 de elevi ucraineni refugiaţi. 

La prima vedere vizita a fost un exercițiu reușit de PR, dar rămâne și marele semn de întrebare: De ce oare a venit Jill Biden în țara noastră? La acest eveniment din Capitală, au fost prezenţi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA în România, David Muniz, secretarul de stat adjunct pentru Afaceri europene şi eurasiatice Karen Donfried, fostul ambasador american la Bucureşti (2009 – 2012) Mark Gitenstein, în prezent ambasadorul SUA la Uniunea Europeană, şi soţia acestuia, Elizabeth Gitenstein, dar și consilierul prezidenţial Ligia Deca. 

Poze, declarații, zâmbete, strângeri de mâini. Toate bune și frumoase. Numai că imediat după această vizită, edilul USR al Sectorului 1, Clotilde Armand, a luat foc, susținând că „a fost retrasă” de pe lista de participanţi la evenimentul care a avut loc la Şcoala Gimnazială „Uruguay”. ”Am fost anunţată în ultimul moment că am fost retrasă de pe lista de invitaţi participanţi la evenimentul de astăzi cu toate că această şcoală este proiectul Primăriei Sectorului 1. Motivul?! Vă las pe voi să-l ghiciţi. Eu n-am primit nici o lămurire”, a scris edilul pe Facebook.

„Şi din păcate din cauza unor orgolii politice ale unor persoane din vârful statului român este destul de frustrant să vezi cum munca ta şi a echipei tale este atribuită unor personaje care n-au pus umărul deloc la acest proiect. Au venit unii politicieni să-şi băga capul în poză. Nimic consistent. Pentru cine nu ştie: acest proiect educaţional este finanţat integral de la bugetul local al Sectorului 1 şi creat de Primăria Sectorului 1. Astăzi a fost deturnat de nişte politicieni care n-au făcut nimic să ne sprijine”, a mai precizat edilul USD de la Sectorul 1. 

Opsss! Cum așa? Atunci cine a avut interesul ca primarul de la Sectorul 1 să nu participe la acest eveniment? Politicienii români sau americani? Pentru că singurul politician român care și-a băgat capul în poză a fost traseistul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu. În rest, majoritatea celor care au băgat capul în poză au fost reprezentanți ai SUA, în frunte cu fostul ambasador Mark Gitenstein.

Oare Clotilde Armand nu a înțeles cine a deturnat-o de la această întâlnire? Sau se face că nu a  înțeles doar ca să facă scandal că nu a fost băgată în seamă? Mesajul a fost clar: edilul Sectorului 1 este un personaj nefrecventabil de către administrația Biden! Scurt și fără comentarii. Ca atare, faptul că nu a fost prezentă la acest eveniment demonstrează că administrația americană nu o agrează pe madam Armand sau este neinteresantă.

Mesajul a fost clar și pentru ea și pentru cei care trenează de aproape doi ani procesul buletinelor de vot furate la alegerile de la Sectorul 1. Cam asta este realitate din spatele acestei vizite. Cine a înțeles mesajul, e ok. Cine nu? A avut ghinion. Restul e scandal ieftin marca Clotilde Armand.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. Câți dintre ai voștri politicieni sunt curați ca lacrima și al lor munca este extrem de disciplinata ?
    Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden cunoaște foarte bine istoria și prezentul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole