Azi: Radiouri din toată Europa difuzează, simultan, celebrul „Give Peace a Chance”. Povestea cântecului (VIDEO)

Aproximativ 150 de posturi de radio publice din Europa vor difuza melodia “Give Peace a Chance” împotriva războiului din Ucraina, vineri, la ora 9 și 45 de minute (ora României), conform unui anunţ făcut de Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

Scris de legendarul John Lennon, cântecul va putea fi ascultat în peste 25 de ţări, inclusiv în Ucraina. Posturile de radio private europene se vor alătura acestei iniţiative, a precizat EBU.

Ororile războiului împotriva Ucrainei sunt tot mai evidente cu fiecare zi ce trece. Sunt necesare solidaritatea, umanitatea şi sprijinul nostru”, a declarat Patricia Schlesinger, directoarea postului regional de radio din Berlin RBB, care a iniţiat proiectul.

Înregistrat la Montreal, în timpul petrecut în pat

Iurii Tabacenko, producător executiv al postului de radio ucrainean Channel One, a declarat că “este extrem de important ca astăzi Europa să fie unită în jurul Ucrainei”.

Give Peace a Chance” (“Daţi păcii o şansă!”), cântec lansat în 1969 de Plastic Ono Band, a fost înregistrat la Montreal în timpul petrecut în pat (bed-in), dedicat promovării păcii, de către John Lennon şi soţia sa Yoko Ono la Hotelul Queen Elizabeth.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...