BAC 2021. Liceenii pot să nu mai susțină proba de Competențe Digitale dacă au un echivalent

Și în acest an școlar, liceenii pot să nu mai susțină proba de Competențe Digitale la Bacalaureat dacă dețin certificarea ECDL, recunoscută la nivel internațional.

Profilul ECDL pentru BAC se adresează elevilor care, pe lângă dezvoltarea portofoliului personal, îşi echivalează examenul de Competenţe digitale de la Bacalaureat cu certificarea ECDL. Până acum, peste 100.000 de liceeni au beneficiat de această oportunitate.

Toate persoanele din România care se vor înscrie în programul de certificare IT ECDL începând cu 1 februarie  până la finalul lunii mai, vor intra automat în Tombola ECDL Clickştigă, având şansa ca, lunar, să câştige o tabletă oferită de ECDL ROMANIA. Înscrierea se poate face la oricare dintre Centrele de Testare Acreditate ECDL din România.

În afară de elevi, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar pot beneficia de credite profesionale transferabile dacă obţin una dintre certificările ECDL PROFIL DIDACTIC.

ECDL include şi module de certificare IT pe competenţe digitale pentru tehnologii actuale, precum Computing (programare în Python şi gândire algoritmică), 3D Printing (modelare şi imprimare 3D), Online Collaboration sau Digital Marketing.

Utilizarea tehnologiilor de modelare şi imprimare 3D a fost aprobată de Ministerul Educaţiei ca disciplină opţională în liceu. 

ECDL România este Operatorul Naţional al licenţei ECDL în țară, cu o reţea de peste 800 de centre de instruire şi testare acreditate pe întreg teritoriul ţării. Astfel, tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații  în companii își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul Permisului ECDL. Este un program recunoscut în peste 100 de țări, numărând, până acum, mai mult de 15 milioane de persoane înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...