Bacău: Viceprimarul USR-PLUS, lăsat fără atribuții de primarul USR-PLUS. „Nu am vrut să fac jocurile PSD”

Viceprimarul Bacăului, Cristian Ghingheș (USR-PLUS), a fost lăsat de marți fără atribuții și îl acuză pe primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu (USR-PLUS) că face „jocurile” fostului edil, Cosmin Necula (PSD).

„Fără nicio explicație, fără niciun reproș sau sancțiune adusă activității mele, fără nicio discuție prealabilă în coaliție sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuțiile. Motivele din spatele dispoziției de astăzi (marți – n.r.) a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, le voi detalia pe larg în următoarele zile, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găștii lui Necula”, acuză viceprimarul Cristian Ghingheș (foto).

Acesta spune că de câteva luni bune, primarul Bacăului a pus presiune pe el fie să își dea demisia, fie să fie demis, astfel încât să îl schimbe din funcția de viceprimar „cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce același fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetățenilor că o desființăm”.

„Am refuzat să particip la acest joc profund neprincipial și acum trag ponoasele. Sunt foarte multe lucruri care s-au întâmplat și care au decurs din acest refuz, nu doar necolegiale la nivel intern, ci și împotriva angajamentelor luate în fața cetățenilor în îndeplinirea treburilor publice. Ieri (luni – n.r.), primarul Stanciu Viziteu m-a întrebat pentru a nu știu câta oară dacă îmi dau demisia și am spus că nu. Habar nu aveam că era un ultimatum și că la capătul acestei întrebări se afla intenția de a-mi retrage atribuțiile pe considerente strict politice. Asta după ce la începutul mandatului mi-a delegat atribuții nediscutate inițial, căci în campanie discutasem foarte clar că mă voi ocupa de învățământ, tineret, urbanism și mobilitate urbană, dar peste asta am trecut și mi-am făcut treaba indiferent de sarcinile delegate”, mai spune viceprimarul lăsat fără atribuții.

Acesta spune că contesta în instanță decizia primarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole