Andrei Baciu, despre petrecerile de Revelion: Apelul nostru a fost să ne protejăm. În România apelul nu funcţionează

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu afirmă că petrecerile stradale de Revelion au fost permise de autorități, însă acestea au făcut apel la responsabilitate.

„Apelul în România nu funcţionează, într-o măsură în care ne exersăm acest muşchi al voinţei şi spiritului civic. (…) Pandemia poate ne-a exersat foarte mult şi acest muşchi al exerciţiului civic”, spune Baciu, referindu-se la numărul mare de oameni care au participat la petreceri ignorând măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

El spune că toate relaxările au fost permise, dar condiția a fost „să le facem cu precauţie, să le facem cu atenţie şi să încercăm să ne protejăm”

„A fost un an destul de greu, cu atât mai mult ultimele luni, ne aducem aminte valul patru, deci o oareşcare relaxare era aşteptată şi, poate, binevenită. Acuma, felul în care interacţionăm, aici e de discutat pentru că contextul actual a permis o conformaţie a regulilor sociale mai permisivă, însă apelul nostru a fost acela ca, chiar dacă avem o situaţie mai bună şi sunt permise toate aceste lucruri care până acum au fost într-un fel sau altul restricţionate, ideea este să le facem cu precauţie, să le facem cu atenţie şi să încercăm să ne protejăm. Lucrul ăsta a fost făcut de fiecare aşa cum a considerat.

 (…) Apelul în România nu funcţionează, într-o măsură în care ne exersăm acest muşchi al voinţei şi spiritului civic, în sensul în care vedem, atunci când funcţionează şi atunci când… indiferent care ar fi triggerul care ne duce la o complianţă mai mare asupra unei direcţii, vedem şi impactul. Pandemia poate ne-a exersat foarte mult şi acest muşchi al exerciţiului civic”, a declarat Andrei Baciu duminică seară, la Digi 24.

Oficialul din Ministerul Sănătăţii afirmă că România a început pregătirile, încă din luna trecută, pentru gestionarea celui de-al cincilea val al pandemiei, arătând că testarea va fi mult mai accesibilă, prin intermediul medicilor de familie.

Baciu a făcut din nou recomandarea ca populaţia să se vaccineze anti-COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...