Bădălău, amenințări în stil mafiot către jurnaliștii PUTEREA (AUDIO EXCLUSIV)

Publicat: 29 nov. 2022, 12:35, de Vlad Stefan Orjan, în ACTUALITATE , ? cititori
Bădălău, amenințări în stil mafiot către jurnaliștii PUTEREA (AUDIO EXCLUSIV)

Cu puțin timp înainte să fie săltat de procurorii DNA, Niculae Bădălău, vice-președintele Curții de Conturi, l-a amenințat pe unul dintre jurnaliștii noștri cu amenințări mafiote. În urma dezvăluirilor din ultimele săptămâni ale jurnaliștilor PUTEREA despre afacerile de milioane ale familiei Bădălău, baronul de Giurgiu s-a supărat atât de tare, încât ne-a transmis un mesaj demn de filmele cu gangsteri.

În urma dezvăluirilor făcute de către jurnaliștii publicației PUTEREA despre restaurantul Monato, de milioane de euro, patronat de către Sabina Bădălău și despre balastiera ilegală din Bolintin, care pune în pericol viața a mii de oameni, Bădălău a transmis un mesaj vocal, pe WhatsApp, unuia dintre colegii noștri. Mesajul a fost trimis cu foarte puțin timp înainte ca Niculae Bădălu să fie săltat de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

”Ce văd eu că faci tu acuma, bă tu bați în pâinea și la copiii mei și la familia mea, și în munca noastră. Chiar așa la nivelul ăsta, bă fratele meu ai ajuns?! În fine, e meseria ta, să ți-o asumi, dar hai să ți-o spun pe față, fratele meu, nu te aștepta că stăm cu mâinile în sân. Îți cauți cârcotă cu noi, îți dăm cârcotă”, i-a transmis, printr-un mesaj vocal, pe WhatsApp, Bădălău, unuia dintre jurnaliștii PUTEREA.

Ce l-a deranjat atât de tare pe Bădălău?

Pe data de 8 noiembrie 2022, în publicația PUTEREA a apărut articolul ”De unde a avut fata lui Bădălău 4 milioane de euro pentru un restaurant de lux la Bolintin? ”, o dezvăluire a afacerile megalomanice controlate de către familia Bădălău din județul Giurgiu. Sabina Bădălău, fiica baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău, a investit 4 milioane de euro într-un salon de lux pentru evenimente festive. Domeniul din Bolintin Vale se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare. Numai un candelabru a costat peste 100 de mii de euro. Întrebarea pe care au pus-o jurnaliștii PUTEREA a fost de unde a avut Sabina Bădălău atâția bani, având în vedere că atât soțul, cât și tatăl său sunt angajați la Stat.

Un alt articol de tip anchetă, în urma căruia Bădălău a luat foc, a apărut cu câteva zile înainte de reținerea sa de către procurorii DNA. Articolul intitulat ”Balastiera ilegală a lui Bădălău pune în pericol viețile a mii de oameni” dezvăluia cum afacerile de milioane de euro ale baronului de Giurgius-au dovedit mult mai importante decât viețile a mii de oameni ce tranzitează zilnic podul ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. La o distanță mai mică de 300 de metri, balastiera familiei Bădălău funcționează ilegal fără ca nimeni să constate ilegalitatea și să le ceară socoteală pentru infracțiunile comise. Experții în construcții avertizează că podul de poate surpa oricând și se poate produce o tragedie.

După publicarea acestei anchete, la câteva zile, Bădălău nu s-a mai abținut și a trimis mesajul vocal cu amenințările mafiote. La foarte scurt timp a fost reținut pentru 24 de ore de către procurorii DNA.

La ora publicării acestui articol, Niculae Bădălău așteaptă decizia judecătorilor, la Curtea de Apel București. Bădălău riscă arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Citește și Bădălău a intrat încătușat la Curtea de Apel