Bădălău, proaspăt ieșit din pușcărie, vrea iar contracte cu dedicație în județul Giurgiu. EXCLUSIV  

Publicat: 15 mart. 2023, 14:35, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Bădălău, proaspăt ieșit din pușcărie, vrea iar contracte cu dedicație în județul Giurgiu. EXCLUSIV  

Proaspăt ieșit de la beciul domnesc, baronul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău nu și-a uitat vechile abilități de mufare la conductele cu bani publici, fapt pentru care deja, ieri, și-a trimis ”săgeata”, pe Mihai Stan, de la Curtea de Conturi a României să-i aranjeze afacerile derulate prin intermediul Consiliului Județean Giurgiu.

Ieri, 14.03.2023, la orele dimineții săgeata lui Bădălău a ajuns la Consiliul Județean Giurgiu.

”Săgeata” lui Bădălău, la shoping de contracte prin Consiliul Județean Giurgiu

La Consiliul Județean Giurgiu a fost ieri o agitație fără precedent generată de prezența în sediul instituției a unor personaje extrem de controversate aflate în siajul clanului Bădălău. Personajul ”vedetă” a fost Mihai Costel Stan, omul de încredere al lui Bădălău, pe care acesta baronul giurgiuvean l-a avut ca și consilier atâta timp cât a ocupat funcția de vicepreședinte la Curtea de Conturi a României. Acesta a venit ieri, la primele ore, special de la București la Consiliul Județean Giurgiu pentru a superviza, proteja și continua afacerile din județ ale familiei Bădălău dar, totodată, și pe ale sale. Ca atare, ”săgeata” lui Bădălău de la Curtea de Conturi a României s-a întâlnit în sediul CJ Giurgiu cu Medruța Frâncu, consilier la Achiziții Publice, și Lidia-Doina Pană-directorul executiv al Achizițiilor Publice.

De ce oare? Potrivit informațiilor furnizate de băieții cu ochii roată care monitorizează această instituție, Mihai Stan a venit să se asigure că ”abonamentul” firmelor lui Bădălău la contractele cu CJ Giurgiu, directe sau prin PNDL 1 și 2, merg în continuare fără nicio problemă și, totodată, să se asigure că baronul giurgiuvean are liberă trecere pentru mufare și la proiectele derulate în județ prin programul Anghel Saligny. Totodată, săgeata lui Bădălău a venit la Giurgiu să verifice și dacă contractele derulate cu CJ Giurgiu de firma sa, în care o are paravan pe mama acestuia și anume Eurocreative Management Solutions SRL, cu sediul în comuna Ciolpani, merg șnur și, în același timp, să parafeze altele noi.

Ce au negociat și la ce înțelegeri au ajuns cele două doamne de la CJ Giurgiu cu Mihai-Costel Stan vom vedea în perioada următoare, dar deja instituțiile de forță ale statului știu deja cam în ce direcție au dus discuțiile de ieri.

Consilierul lui Bădălău de la Curtea de Conturi, Mihai Stan, consultantul cooptat de clanul acestuia pentru trucarea licitațiilor în vederea obținerii de contracte în mod fraudulos

Trebuie subliniat că la scurt timp după ce Niculae Bădălău a ajuns pe 20 octombrie 2020 vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României l-a adus consilier de la CJ Giurgiu pe Mihai Costel Stan. Până să ajungă la Curtea de Conturi a României, acesta deținea 50% din firma Eurocreative Management Solutions SRL cu sediul social în Ciolpani-Ilfov, care în prezent este deținută de mama sa – Didina Stan. De fapt, cu câteva săptămâni înainte ca Bădălău să ajungă la beciul domnesc, adică pe 11 noiembrie 2022, CJ Giurgiu a precizat pentru PUTEREA”au fost atribuite contracte de consultanță în achiziții publice care au ca obiect și cooptarea de experți care să sprijine activitatea comisiilor de evaluare în vederea atribuirii unor contracte de lucrări ce urmează a fi demarate și finanțate de Consiliul Județean Giurgiu și de Ministerul Dezvoltării. Lucrărilor Publice și Administrației cu: SC Eurocreative Management Solutions SRL și SC Law &Project Consulting SRL”. Adică, C.J. Giurgiu a menționat clar că instituția are contracte de consultanță cu firma mamei lui Mihai Stan.

Practic ce poate face un consultant cooptat?

În special acești experții cooptați, au rolul să aranjeze licitațiile publice și să direcționeze contractele către clientela politcă în așa fel încât să câștige cine trebuie. Și Mihai Stan este consultantul perfect cooptat atât de Niculae Bădălău, precum și alți oameni de afaceri și alți oameni poltici influenți.

”Săgeata” lui Bădălău, abonat la contractele cu primăriile și la contactele cu DNA și DIICOT

Nu trebuie omis faptul că la ora actuală, prin această umbrelă de consultant cooptat, firma mamei lui Mihai Stan are în derulare peste 100 de contracte cu diverse primării și consilii județene de pe tot teritoriul României. Aceste contracte au fost obținute prin încredințare directă și nu prin licitație publică. Prin firma sa, Eurocreative Management Solutions SRL, atât în prezent, cât și anul trecut, Mihai Stan, săgeata lui Bădălău a făcut o mulțime de ”pelerinaje” pe la primăriile din județul Giurgiu cu scopul de a controla și proteja afacerile clanului Bădălău, dar și pe ale sale și totodată de a încheia noi contracte atât pentru baronul giurgiuvean cât și pentru el. De asemenea, nu trebuie omis faptul că Mihai-Costel Stan este martor/denunțător în diverse cauze instrumentate de DNA și DIICOT.

Niculae Bădălău, plasat sub control judiciar

Niculae Bădălău a fost plasat sub Control Judiciar

Curtea de Apel București a admis vineri, 10 martie 2023, contestația formulată de Niculae Bădălău, fost vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României, împotriva prelungirii arestului preventiv, fiind astfel plasat sub control judiciar. Măsura este definitivă. Fostul parlamentar PSD de Giurgiu se afla în arest preventiv din 28 noiembrie 2022. Niculae Bădălău a fost trimis în judecată în decembrie 2022 de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă, într-un dosar în care este acuzat că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Citește și: Ce face Niculae Bădălău în libertate, acasă la Bolintin EXCLUSIV

Ieșirea prematură din pușcărie a lui Bădălău arată că acesta reușește să păcălească și să îngenuncheze, atât DNA, DIICOT, cât și instanțele de judecată.

Fiul său, Gabi Bădălău, deși implicat în foarte multe infracțiuni de corupție, umblă liber, se distrează și cheltuie cu nonșalanță banii furați de la stat, înjosind și sfidând oamenii normali care muncesc și își duc traiul după o zi pe alta.

Așadar, România este o țară în care aceste două personaje, Niculae Bădălău și Gabi Bădălău ne arată că dacă nu furi și nu ești corupt nu ai nicio șansă!

Citește și: Gabi Bădălău dă dedicații cu banii din poșeta Biancăi Drăgușanu