Banca Centrală Europeană: Restricţiile vor întârzia relansarea economică în zona euro

Restricţiile asociate celui de-al doilea val pandemic vor afecta într-o bună măsură rapiditatea relansării economice în zona euro, astfel că vor fi neapărat necesare măsuri suplimentare de politică monetară în zona euro, pentru a depăși această perioadă.

Fabio Panetta, membru al Consiliului executiv al Băncii Centrale Europene (BCE), avertizează că această proiecţie este expusă riscurilor acum, semnalând că în decembrie ar putea fi aplicate măsuri suplimentare de stimulare economică.

„Revenirea la măsuri antiepidemice mai stringente pe care o observăm într-un număr de ţări din zona euro ar putea împinge mai departe acest orizont”, a declarat Fabio Panetta într-un interviu acordat publicaţiei elene Kathimerini, conform Reuters. De aceea, este foarte posibilă necesitatea prelungirii politicilor macroeconomice de stimulare economică, a adăugat oficialul BCE.

Banca Centrală Europeană a aprobat deja asumarea unui volum de datorii de 1.350 de miliarde de euro până la jumătatea anului 2021, astfel că nu este supusă presiunilor pentru noi măsuri rapide, dar investitorii aşteaptă totuşi noi forme de garantare. Următoarea reuniune a BCE este programată pe 29 octombrie, dar noi măsuri de politică macroeconomică ar putea fi anunţate abia la mijlocul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...