Banca Mondială suspendă programele de ajutor din Rusia şi Belarus

Banca Mondială anunță suspendarea imediată a tuturor programelor de ajutor din Rusia şi Belarus, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei, potrivit AFP.

“În urma invaziei ruse a Ucrainei şi a ostilităţilor împotriva poporului ucrainean, grupul Băncii Mondiale şi-a încetat toate programele în Rusia şi Belarus cu efect imediat”, a anunţat instituţia de la Washington.

În Belarus, Banca Mondială (BM) este angajată în 11 proiecte cu o valoare totală de 1,15 miliarde de dolari, în timp ce în Rusia, conducea patru proiecte reprezentând 370 de milioane de dolari, potrivit informațiilor publicate pe site-ului instituţiei.

Banca Mondială nu a aprobat “niciun împrumut nou sau investiţie în Rusia din 2014”, adică de la anexarea Peninsulei Crimeea de către Moscova, se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale.

“De asemenea, nu a fost aprobat niciun nou împrumut pentru Belarus de la jumătatea anului 2020”, a spus BM.

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat săptămâna trecută invazia Ucrainei, urmată de sancţiuni economice atât din Europa, cât și din America de Nord.

În urmă cu câteva zile, Banca Mondială a anunţat că pregăteşte un ajutor de urgenţă de trei miliarde de dolari pentru Ucraina, din care cel puţin 350 de milioane de dolari ar putea fi deblocaţi în această săptămână.

De asemenea, Fondul Monetar Internaţional, ia în considerare şi el un ajutor suplimentar pentru Kiev, pe lângă cele 2,2 miliarde de dolari care vor fi eliberate până la sfârşitul lunii iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole