Bani cu dedicație către tatăl și finul secretarului de stat Alexandru Stoica

Un grup infracțional organizat se încheagă la Buzău. Alexandru Stoica, secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării, a alocat bani pentru comuna codusă de tatăl său, iar mai multe lucrări din județ urmează să fie preluate de finul său, Marian Ghiveciu.

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a alocat, în ședința din 26.10.2022, 726.600 mii de lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.080 de unități administrativ-teritoriale.

Fondurile au fost alocate la solicitarea autorităților locale, prin Instituțiile Prefecților și Consiliile Județene din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care necesită a fi efectuate până la sfârșitul anului 2022.

Prin proiectele de hotărâre transmise s-au solicitat sume pentru unitățile administrativ-teritoriale pentru care nu a fost posibilă, din bugetele proprii, finanțarea pentru unele categorii de cheltuieli de strictă necesitate precum cheltuieli de funcţionare (salarii, iluminat public, salubritate etc.), sentințe, cofinanțarea proiectelor, asigurarea cu energie termică a instituțiilor publice, corecții financiare, cheltuieli de capital, cât şi alte cheltuieli neprevăzute, conform bursa.ro.

Astfel, Județul Buzău va beneficia de suma de 25.700.000 de lei ce va fi distribuită către 83 de UAT-uri.

Sumele ajung până la 15 miliarde de lei vechi, iar comuna Pănătău va beneficia de suma maximă.

Nicolae Stoica, tatăl secretarului de stat Alexandru Stoica.      Sursă foto: buzaumedia.ro

Rețeta succesului din bani publici

De menționat faptul că secretar de stat la Ministerul Dezvoltării este fiul primarului din Pănătău, Alexandru Marcel Stoica, fratele Roxanei Robu, secretara președintelui CJ Buzău, cumnatul lui Sorin Robu de la DRDP Buzău și nașul infractorului Marian Ghiveciu, fost deputat PSD.

Sub îndrumarea celor de sus, Stoica junior a trimis în conturile primăriei conduse de tatăl său nu mai puțin de 15 miliarde de lei vechi. Comuna Pănătu este una dintre cele mai mici comune din județul Buzău, fiind situată într-o zonă mai puțin accesibilă, departe de ochii curioșilor.

Marian Ghiveciu își freacă mâinile pentru noile lucrări

Potrivit unor surse, banii alocați de minister pentru primăria Glodeanu Siliștea vor ajunge în conturile firmei Mega Edil SRL fostă Corleone SRL, deținută de condamnatul definitiv Marian Ghiveciu, finul lui Alexandru Stoica, în contul unor lucrări de asfaltare neachitate de către primărie.

Cine este Marian Ghiveciu?

Sursă foto: stiridinsursebuzau.ro

Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de procurorii PÎCCJ, pentru că, în perioada în care a fost parlamentar, a omis sau a trecut greșit în declarațiile de avere și interese, bunuri, terenuri sau acțiuni la firme.

Marcel Ciolacu, Adrian Mocanu, Marian Ghiveciu și Victor Mocanu

Instanța supremă a stabilit în ziua în care magistrații ÎCCJ trebuiau să pronunțe o sentință definitivă și irevocabilă, repunerea pe rol a dosarului de fals în declarații a fostului deputat Marian Ghiveciu, în urma cererei apărării de invocare a efectelor deciziei Curții Constituționale a României privind prescripția specială.

Marian Ghiveciu pe scenă cu Liviu Dragnea la lansarea candidaților USL din 2012.

Înfiinţată în octombrie 2004, societatea MEGA EDIL SRL a raportat pentru anul 2020 un număr mediu de 119 angajaţi, profit net de 9.081.393 lei, la o cifră de afaceri de 84.411.185 lei (faţă de 61.619.299 lei în 2019 şi 19.141.684 lei în 2018), datorii de 26.902.561 lei şi active circulante de 43.723.058 lei, din care creanţe de 36.099.999 lei.

Marian Ghiveciu împreună cu Eugen Nicolicea și Orlando Teodorovici

Societatea denumită în trecut SC CORLEONE SRL. Din anul 2012, deține 142 de contracte cu statul în valoare de 13.106.196 EURO

Societatea comercială este căpușa banilor publici, iar în ultimii ani a prestat servicii pentru comunele: Amaru, Glodeanu Sărat, Merei, Stâlpu, Chiliile, Pogoanele, Pietroasele, Padina, Țintești, Luciu, Boldu, C.A. Rosetti și Tisău.

Comunele buzoiene intrate în caracatița „interlopului” condamnat Ghiveciu nu au mai ieșit, după primele „colaborări” cu societatea comercială, UAT-urile conduse exclusiv de primarii PSD au rămas „clienți fideli”.

Societatea se ocupă în jud. Buzău de: asfaltarea drumurilor, deszăpezire, transport de agregate, servicii de întreținere a drumurilor și închirierea de utilaje de construcții.

SC Mega Edil SRL, în numai 3 ani (2011 – 2014) pare sa fi derulat cel puțin 10 contracte cu autorităţi publice, cu o valoare aproximativa de peste 50 milioane lei), SC Classic Prompt Construct SRL, tot din Buzău precum și legăturile cu firma neamțului Reinhold Karl Grossmann, preluată de Florin Munteanu si Florin Ilie Drăgan, implicat în mega-scandalul cu inginerii financiare și contracte dubioase de la Merei (acolo unde intitulatul mafiot Ghiveciu a păcălit 32 de proprietari de teren, fapte a luat doar 3 ani de condamnare cu suspendare.

În Tulcea deszăpezirea a fost câștigată de firma Mega Edil Buzău, pentru perioada 2013-2016 (zona de Est), respectiv 2013-2014 (zona de Vest), contra sumei totale de 39,5 milioane lei – aprox. 8,78 milioane euro, prin interfețele administratorilor săi: Georgeta Mihaela Florea si Constantin Ispas. La fel a procedat și în Hunedoara unde, uzând de aceleași metode si intermediari, a reușit sa dea un „boom” de a speriat lumea afacerilor de acolo.

Intitulatul „Corleone SRL” deține din umbră o parte din presa locală prin interpuși, precum TV Buzău sau Radio Boom.

1 COMENTARIU

  1. Minciuni
    Este un Baiat religios domnul secretar Nu amenință primarii ca nu le mai da Finanțări dacă nu lucrează cu firmele de constructii sau proiectare date de el Nu mai scrieți nimic de rău de el Nu este corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...