Bani pentru Ucraina: Unde anume vor ajunge toate fondurile?

Președintele Volodimir Zelenski a anunţat lansarea United24, o platformă online pentru strângerea de fonduri în sprijinul Ucrainei. Potrivit liderului de la Kiev, platforma va deveni principala sursă de colectare a donațiilor în sprijinul Ucrainei, iar fondurile vor fi direcţionate către misiunile de apărare și deminare a teritoriilor, de asistenţă umanitară şi medicală şi reconstrucție.

Potrivit publicației ucrainene Korrespondent, toate fondurile vor ajunge în conturile Băncii Centrale a Ucrainei și vor fi alocate ministerelor, iar „rapoartele privind strângerea de fonduri vor fi actualizate la fiecare 24 de ore”, după cum a promis șeful statului ucrainean, citat de Korrespondent.

Peste șase miliarde de euro pentru Ucraina au fost strânse la o conferință internațională a donatorilor de la Varșovia, după cum a anunțat premierul polonez, citat de BFM TV.

România, nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro

Comisia Europeană a promis 200 de milioane de euro ajutor pentru persoanele strămutate pe teritoriul Ucrainei.

Ţări precum Finlanda, Republica Cehă, Croaţia şi altele au promis milioane de euro sprijin umanitar şi militar, în timpul acestei conferinţe menite să ajute Ucraina să facă faţă urmărilor economice şi umanitare ale invaziei ruse şi care este găzduită de Polonia şi Suedia, în cooperare cu preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului European.

Prim-ministrul Ionel-Nicolae Ciucă a participat în format online, la Conferința Internațională și, conform anunțului oficial, a prezentat o nouă contribuție de asistență umanitară în valoare de 3,2 milioane euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole