Barbados a înlăturat-o oficial pe regina Elisabeta a II-a de la conducere

Barbados a devenit oficial republică, înlăturând-o astfel pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii de la conducere.

Barbados a devenit marți o nouă republică, cu primul său președinte, și rupând ultimele legături coloniale rămase după aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave englezești pe această insulă din Caraibe, transmite Reuters.

La miezul nopții, noua republică s-a născut în uralele a sute de oameni care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul național al Barbadosului a fost cântat într-o Piață a Eroilor plină de oameni.

„Noi, poporul, trebuie să dăm Republicii Barbados spiritul și substanța sa(…)Noi trebuie să-i modelăm viitorul. Noi suntem păstrătorii națiunii noastre. Noi, poporul, suntem Barbados”, a declarat Sandra Mason, primul președinte al insulei.

Barbados consideră că îndepărtarea Elisabetei a II-a, care este încă regină a altor 15 națiuni, printre care Regatul Unit, Australia, Canada și Jamaica, este o modalitate de a se rupe în sfârșit de negurile istoriei sale coloniale.

Prințul Charles a participat la ceremonie în locul reginei. Prințul a stat în picioare, sumbru, în timp ce steagul regal al reginei Elisabeta a fost coborât și a fost declarat noul Barbados.

„Crearea acestei republici oferă un nou început”, a declarat prințul Charles, a cărui mamă a transmis cele mai calde urări către Barbados.

„Din cele mai întunecate zile ale trecutului nostru și din atrocitatea îngrozitoare a sclaviei care ne pătează pentru totdeauna istoria, oamenii acestei insule și-au croit drumul cu o tărie extraordinară”, a continuat moștenitorul tronului britanic. Barbados a devenit republică, la 400 de ani de la sosirea navelor imperiale engleze pe insula din Caraibe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole